Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jorden rundt i 80 dage

9. september 2004 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Jorden rundt i 80 dage billede

Jackie Chan er tilbage i topform. Denne gang som Phileas Fogg’s tro følgesvend, Passepartout. Sammen drager de på eventyr rundt om jorden, til lands, til vands og i luften.

Passepartout ( Jackie Chan ) er en kinesisk tyv der har stjålet en kostbar statue af en Jade Buddha. Den tilhører oprindeligt hans landsby i Kina, inden den blev stjålet af den engelske museum. I hans forsøg på at få den tilbage til landsbyen, støder han på opfinderen Phileas Fogg ( Steve Coogan ). Han har netop indgået et væddemål, med den onde Lord Kelvin ( Jim Broadbent ) om at han kan nå rundt om jorden på 80 dage, hvis ikke han når det bliver han smidt ud af opfinderforeningen, og hvis det lykkedes overlader Lord kelvin sin plads til Fogg.
Passepartout bliver tjener hos Fogg og sammen begiver de sig ud på jordomrejsen. Men de bliver skarpt forfulgt af en kinesisk Krigsherre og hendes slæng, der også er ude efter jade Buddah’en. Lord Kelvin sender også den korrupte politimand Fix efter dem, for at de kan blive stoppet for enhver pris.
Så nu går den hæsblæsende jagt igennem et utal af lande med stop i blandt andet Paris, hvor Monique slutter sig til deres rejse.
Det går ikke stille for sig, og undervejs får de brug for Passepartout’s kampsports evner og Phileas Fogg’s opfindelser.
Instruktøren Frank Coraci, har før instrueret WATER BOY og hittet THE WEDDING SINGER, begge med Adam Sandler i hovedrollen.

Jackie Chan der spiller Passepartout, har i mange år været en af de førende filmstjerner i asiatisk film. Han er født i Hong Kong og har fra han var 7 år trænet kampsport på The Peking Opera School. Med denne baggrund, blev han hurtig en stor kampsportsstjerne og instruktør af et utal af Hong Kong action komedier. Blandt andet de 3 POLICE STORY film, PROJEKT A – PIRAT PATRULJEN, OPERATION CONDOR 1 og 2.
Hans gennembrud i vesten blev med filmene RUSH HOUR 1 og 2. og har siden hen indspillet en del film i amerika.
Jackie Chan er kendt for at udfører alle sine stunt selv, og for hans utrolige opsætning af kampscener, hvor alle rekvisitter bliver brugt på en spændende måde. Humoren er altid i top i hans egene produktioner og hans selvironi gør ham den dag i dag til verdens største action stjerne.

Steve Coogan der spiller Fogg, har før medvirket i RESURRECTED, THE WIND IN THE WILLOW og senest i Jim Jarmuschs COFFEE AND CIGARETTES.

Som den onde Lord Kelvin ses Jim Broadbent, som de fleste nok kender for hans rolle i MOULIN ROUGE. Han har også haft fine roller i GANGS OF NEW YORK, LITTLE VOICE, THE CRYING GAME og BRAZIL.

I 1956 blev der lavet en meget fin version af Jules Vernes JORDEN RUNDT I 80 DAGE. Her optrådte en lang række af datidens stjerner, i små roller. Disse ” Cameos ”, har Frank Coraci også forsøgt at få med i hans version af historien. Der er igen en lang række store skuespillere med i små roller.

De 2 stjerner denne film har fået går udelukkende til Jackie Chan og de desværre kun få scener, hvor han får lov til at vise, hvad det er han kan.
Ærgerligt at han spiller hans talent på dårlige amerikanske produktioner, når man ved hvad han selv har bedrevet som filminstruktør…..men der er vel penge i skidtet.
I en fin scene, hvor de vender hjem til hans landsby i Kina, teamer han op med hans gamle ven og film makker Samo Hung. De har sammen gået på The Peking Opera School, og op igennem 70’erne og 80’erne spillet sammen i mange Hong Kong produktioner. Dejligt at se dem dele øretæver ud igen.
Ellers så er det 2 lange timer i biografens mørke, med irriterende dårlige computereffekter og en hysterisk stil der aldrig rigtig finder ud af, hvad den vil. Skuespillet er generelt elendigt og replikkerne er alarmerende dårlige. Ja man vil nærmest gå så langt, som at kalde den for en hån imod Jules Vernes udødelige klassiker.
Nu hvor jeg har rost Jackie Chan, vil jeg også lige nævne Jim Broadbent der spiller Lord kelvin. Han spiller med en fin fornemmelse for at overspille hans rolle. Det er faktisk, når alt kommer til alt de scener, hvor han er med i, der fungere bedst.

JORDEN RUNDT I 80 DAGE er en klassiker i ny indpakning, det er bare en skam at den er så forbandet sjusket pakket ind.

Titel: Jorden rundt i 80 dage.
Original Titel: Around the world in 80 days
Premieredato: 10. september 2004
Instruktør: Frank Coraci.
Skuespillere: Jackie Chan, Steve Coogan, Jim Broadbent, Cecile De France, Kathy Bates, John Cleese, Arnold Schwarznegger, Owen Wilson, Ian McNeice, Luke Wilson, Rob Schneider, Marcy Gray, Samo Hung.
Spilletid: 120 min.
Selskab: Walden Media, Spanknyce Films. 2004.
Genre: Adventure
Link: http://www.disney.go.com
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...