Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Alle For Fire
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Juliane

21. maj 2006 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Juliane billede

Fortsættelsen til Klinkevals er stadigvæk god underholdning, og lever fint op til de forventninger man måtte have om en fortsættelse.

Den stærke, egenrådige og frigjorte Juliane Jensen ( Mette Lisby ) har i fem år været gift med sin mand smeden Otto ( Pelle Koppel ), der kæmper fagbevægelsens hårde kamp.
Overalt i de små baggårde bobler erotikken, og Juliane må gøre alt for at kontrollere sine to største børns seksuelle nysgerrighed. Mens Julianes søstre knibsk siger nej til deres mænd, melder Juliane konstant om nye graviditeter. Men kampen for kærligheden på det strejkeramte Christianshavn bliver dog snart rystet af skæbnesvangre begivenheder, og den tapre Juliane må kæmpe for at opretholde en nogenlunde normal tilværelse sammen med hendes familie. En kamp der bestem ikke går forbi uden ofre.

Den meget anmelderroste “Juliane” er efterfølgeren til succesen “Klinkevals”, som over 370.000 danskere har set i biografen.
Derfor var Juliane også et sikkert hit i De Danske Biografer. Og Juliane kan da også sagtens stå på egne ben og lever fint op til de forventninger man måtte have om en fortsættelse.

Mette Lisby der er mest kendt for at være sjov dame i Dansk stand up comedy, bære fint hovedrollen som Juliane. Hun klare det faktisk så godt at det er en skam at hun ikke rigtigt har fået lov til at lave skuespil siden. På nær i fortsættelsen. Mette Lisby er faktisk bedre her end når hun står på Comedy scenen og fyre platte vittigheder af, eller når hun skriver klummer i div. Aviser.

Pelle Koppel har slået sit navn fast på de skrå brædder og er i Teaterverdenen lidt af en rebel. Hans stykker er ofte både skrevet, produceret og sat op af ham selv, med ham selv i hovedrollen naturligvis. Dette er hans tørste rolle på det hvide lærred, og han gør det bestemt godt. Hans rolle som Smeden Otto, er nuanceret og Pelles karisma formår fint at puste liv i karakteren.

Bodil Jørgensen er igen god. Hun er også en skuespiller af det format der forstår at gøre sine roller, store som små til troværdige og nærværende. Selv med en lille rolle som hendes i Juliane, formår hun at give liv, så man tydeligt som publikum ved hvad hun står for. Bodil Jørgensen er bestemt en af Dansk films helt store skuespillerinder. Siden Juliane har hun gjort sig flot bemærket i blandt andet Lars Von Triers Idioterne.

Juliane er en solid fortsættelse til Klinkevals og den fungere på nogle områder bedre end den første del i historien. Børnene er blevet stører og det er spændende at følge deres tilværelse og liv i familien Jensen.
Tidsbilledet er på plads og både kulisser og kostumer bevidner om en produktion der sikkert har haft flere penge end det første kapitel. Der er ikke sparet på noget og Juliane er et Dansk kostume drama, der fint matcher hvad der ellers er produceret i denne genre.

Sebastian levere endnu engang et levende og smukt soundtrack, der fint sæter de forskellige stemninger filmen igennem.

Juliane er et must, hvis man nød den første film om Juliane og hendes omgangskreds på det farverige Christianshavn. Den ses bedst som den fortsættelse den er, og derfor skal man se Klinkevals først for at få fuldt udbytte af Juliane.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne udgivelse, udover nogle trailere ti andre udgivelser i forbindelse med Nordisk films 100 års jubilæum.

Lydformat: Dolby Digital 2.0

Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk

Billedformat: 1.85:1 Widescreen 16:9

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Juliane.
Original Titel: Juliane.
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Hans Kristensen.
Skuespillere: Mette Lisby, Pelle Koppel, Thomas Eje, Bodil Jørgensen, Sanne Grangaard, Lulu Jacobsen, Thure Lindhart, Thomas Villum Jensen, Allan Olsen.
Spilletid: 100 min.
Selskab: Nordisk Film. 1999.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...