Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Junglebrigaden

6. september 2008 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Junglebrigaden billede

Junglebrigaden er en herlig lille italiensk produceret krigsfilm. Fyldt til randen med alt hvad der kendetegner en B-Film på godt og ondt.

Harry Morris (David Warbeck) kæmpede i Vietnam krigen. Den gav ham mange ar på sjælen, og efter han overværede hans kammerats selvmord, er det gået jævnt ned af bakke for ham. Hans livssyn er blevet mørkt, og fremtiden ser endnu mørkere ud for ham. En dag bliver han kontaktet af regeringen. De beder ham lede en livsfarlig og tophemmelig mission, der skal føre ham og hans gruppe dybt ind i junglen. Her skal de ødelægge en sender, der spreder anti-Amerikansk propaganda. Kaptajn Harry Morris indvilliger i opgaven, da han ellers ikke ved hvad han skal stille op med sit liv. Udover benhårde soldater skal også en kvindelig journalist (Tisa Farrow) med på missionen. Inden længe bliver gruppen angrebet og reduceret drastisk. Nu er det op til Morris og de overlevende at fuldføre missionen, og forsøge at slippe ud med skindet i bare nogenlunde behold. Ikke nemt når kuglerne pifter om ørene på dem, og håndgranaterne falder som modne æbler på en blæsende efterårsdag.

David Warbeck der spiller Kaptajn Harry Morris, gør det som altid godt. David Warbeck havde op igennem 70’erne og 80’erne en stor karriere i en mængde B-Film. Det er ikke første gang han har spillet med i en Italiensk produceret film, og han fik siden hen også hovederollen i Lucio Fulcis mesterværk The Beyond fra 1981.
John Steiner er som altid god, og får det ypperligste ud af sin rolle som den kolde Major Cash. John Steiner er også kendt for mindeværdige roller i blandt andet den Italienske Spagetti western Mannaja, og i halv lumre produktioner som Salon Kitty og Caligula.

Junglebrigaden eller The Last Hunter som den Engelske titel lyder blev indspillet på det samme sæt og de samme lokationer hvor også dele af Apocalypse Now blev filmet. Instruktøren Antonio Margheriti rykkede nemlig ind i de forladte filmkulisser da Francis Ford Coppola og hans crew drog hjem.
Det ses tydeligt at Junglebrigaden er en lowbudget B-Film. Men tit og ofte bliver man mere kreativ, når der ikke er overflod i pengekassen. Det fremmer kreativiteten og skaberlysten, og man må sige Antonio Margheriti har fået maksimal udbytte af de resurser han havde til sin rådighed.

Som så mange andre Italienske produktioner fra den tid er Junglebrigaden fyldt med ret så voldelige øjeblikke. Man får eksempelvis i blodige nærbilleder klip af øjne der er skudt ud, og halvrådne soldater der dingler i deres faldskærme med deres indvolde hængende til frit udsyn. Naturligvis flasher Tisa Farrow også sine fordele til glæde for det mandlige publikum. Disse udpenslede øjeblikke er blot en naturlig del af den tids stil, og blænder på fornemste vis ind i resten af fortællerstilen, der er lige på og rå.

Junglebrigaden underholder fra start til slut. Den er ikke mere, end den giver sig ud for at være. Nemlig rendyrket underholdning. Den holder hvad den lover, og hvis man har en forkærlighed for Italiensk producerede 80’er film må du ikke gå glip af denne lille krigsfilms perle, som Another World Entertainment har gravet frem fra deres tilsyneladende utømmelige skattekammer af B-Films produktioner.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af filmografier over David Warbeck, Tisa Farrow og Tony King.
Filmens originale trailer, et billedgalleri over lobbycard fra filmens premiere og et Another World Entertainments trailershow for deres andre udgivelser. Der er med andre ord ikke meget at komme efter her. Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige. Mest fordi den originale trailer er med. Det er altid spændende, at se hvordan filmen blev præsenteret på i sin tid.

Overførelsen til DVD er fin og billedet bliver præsenteret i dets oprindelige Cinemascope format og lydsporet er Engelsk Dolby Digital Stereo. Junglebrigaden kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Junglebrigaden er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Junglebrigaden
Original Titel: L’ultimo Cacciatore.
Premieredato: 10. august 2008
Instruktør: Antonio Margheriti
Skuespillere: David Warbeck, Tisa Farrow, John Steiner.
Spilletid: 96 min.
Selskab: 1980.
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...