Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Karlas Kabale

9. november 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Karlas Kabale billede

Dette års bud på en julefilm er samtidig en af de bedste danske børnefilm, der har ramt de danske biografpublikum i meget lang tid…

”De voksne fatter ikke en skid!!” Siger pigen Karla i filmen ”Karlas Kabale”. Karlas (Elena Arndt-Jensen) familie er noget være rod. Der er kun fire dage til juleaften, men Karlas familie er overhovedet ikke i julehumør. Moderen (Ellen Hillingsø) er stresset over julerengøringen, Karlas papfar (Nicolaj Kopernikus) har travlt med sit job og Karlas yngre brødre vil hellere spille fodbold end at julehygge. Karlas allerhøjeste ønske er, at hendes familie inklusiv hendes rigtige far (Allan Olsen) kunne holde jul sammen. Men, det er ikke nemt at være barn i en skilsmissefamilie. Karlas rigtige far drikker nogle gange lidt for meget, og hendes mor overser hende altid, og det er altid Karla, der får skylden når hendes brødre laver ballade. Da Karlas far aflyser deres aftale om at holde lille juleaften sammen, bliver det for meget for Karla. Hun løber hjemmefra og begiver sig ud i verden. Men, det er ikke ligefrem nemt at være 10 år og helt alene.

”Karlas Kabale” er Charlotte Sachs Bostrups sjette film og klart hendes bedste. Man kunne godt have frygtet at Sachs Bostrup ville forsøde historien om Karla med klistrede klicheer som man så det i ”Anja & Victor” (2001) og fortsættelsen ” Kærlighed ved første hik 3 - Anja efter Viktor” (2003). Men, heldigvis holder Sachs Bostrup sig inden for linjerne og fortæller historien om Karla udelukkende set fra hovedpersonens synspunkt. Sagt på en anden måde, så forgår ”Karlas Kabale” på børnenes præmisser, og det fungerer vanvittigt godt. Filmen bliver fortalt uden at man taler ned til børnenes intelligens, hvilket desværre sker ofte i børnefilm. Sachs Bostrup styrer flot udenom de værste faldgruber, og resultatet er ikke mindre end fremragende.
Det bliver kun bedre af at skuespillet er helt i topklasse. Den purunge Elena Arndt-Jensen er et fund i rollen som Karla, og den unge skuespillerinde formår gang på gang at stjæle billedet fra de voksne skuespillere.
Allan Olsen leverer en suveræn præstation i rollen som Karlas alkoholiske far. Om Allan Olsen trækker på sin egen fortid som alkoholiker vides ikke, men under alle omstændigheder, bærer Olsen en stor del af skylden for, at filmen fungerer vanvittigt godt.
Kristian Halken er filmens komiske midtpunkt i rollen som den hjemløse Buster, der på trods af sin samfundsstatus stadig driver ”big business” som flaske indsamler. Rollen som Busters tro væbner, den udviklingshæmmede Ejnar, spilles flot af Paw Henriksen, der ligesom Halken leverer en sjov præstation. Ellen Hillingsø og Nicolaj Kopernikus spiller Karlas travle mor og papfar, og ligesom de andre skuespillere, er de yderst troværdige i deres roller.
Jeg kan ikke huske en børnefilm, hvor jeg var så godt underholdt som da jeg så ”Karlas Kabale”. Filmen er en fremragende børnefilm fra ende til anden. I en tid hvor flere og flere familier bliver ødelagt af skilsmisse er historien forbandet relevant, men samtidig også en varm og hjertelig film om familielivets små og store problemer.

Titel: Karlas Kabale
Original Titel: Karlas Kabale
Premieredato: 9. november 2007
Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup
Skuespillere: Elena Arndt-Jensen, Paw Henriksen, Nicolaj Kopernikus, Ellen Hillingsø, Allan Olsen, Ulla Henningsen, Jonathan Werner Juel, Kristian Halken, David Petersen, Mette Stender
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nordisk Film 2007/Nordisk Film 2007
Genre: Familie
Link: http://karlaskabale.dk/site.htm

banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...