Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Karlsson på taget

12. juli 2003 af Hans Christian Vang

6 stjerner Skriv en kommentar

Karlsson på taget billede

En smuk, klog, og tilpas tyk mand i hans bedste alder - dét er Karlsson!

I kender nok alle den klassiske fortælling om Karlsson på taget, men denne udgave er særdeles lækker. Jeg troede ikke jeg ville kunne være blevet underholdt af en børnefilm så godt, som Karlsson på taget underholdte mig... Med mine 21 år, og mit meget ældre sind, er jeg forundret... Nå, videre i teksten. Lillebror er en ensom dreng, som til sin fødselsdag bare ønsker sig en hundehvalp at lege med. Han har ingen venner, bortset fra et søskendepar der bor i den anden ende af byen som han ikke ser særlig tit. En dag, da ensomheden er værst, høres en skør svirlen udenfor hans vindue... PLUDSELIG flyver en smuk, klog, og tilpas tyk mand i hans bedste alder ind af vinduet! Og så går den sgu rigtignok derudaf, mester! Karlsson har selvtillid så det halve kunne være nok, og hold kæft en skæg kæft han engang imellem kan lade løbe af sig... Udover dette, så er han også en smule arrogant - men på en skæg måde. Karlsson og Lillebror finder sammen, og bliver rigtig gode kammerater. En dag, da Karlsson har taget Lillebror med ud at flyve, så viser han Lillebror et par tyve der bor i byen. De driller dem, og flyver bort. Men tyvene skal nok finde deres hævn, for i avisen er der et fnidret billede af Karlsson! Der skrives en artikel om at der skulle være en "UFO PÅ SPIL!", og der udloves en dusør på 100.000 kroner, til den der kan indfange UFO'en. Tyvene forsøger ihærdigt, og det er blot endnu en årsag til flere omgange gejl og halløj!

Karlsson på taget er fænomenal underholdning for de mindste, og de lidt større. Også voksne kan finde den skæg, se bare mig! Jeg har ikke grinet af en tegnefilm siden Ice Age, og før den havde jeg ikke grinet af en tegnefilm siden jeg var lille!

De danske stemmer er simpelthen fortrinlige. Flemming Jensen er en GENIAL Karlsson! Hans forfumlede udtale lyder skidegodt, og passer bare så perfekt til figurens fysiske fremtræden... Overdøvende og hysterisk morsomt udført. Stjæler virkelig filmen, men det skal hovedrollen vel også, eller hva?

Karlsson på taget er en skideskæg film, men DVD'en er altså en smule tam.. Der er KUN filmen at se på disken, og det er for dårligt på en børne-DVD efter min mening. Der burde have været lidt ekstra gejl, eller måske et spil.

Filmen er dog klart prisen værd, så hvis man alligevel skal se en børnefilm, hvorfor så ikke lade ungerne få nys om en udødelig klassiker, samtidig med at man selv bliver underholdt?

Kan klart anbefales.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Karlsson på taget
Original Titel: Karlsson pä taket.
Premieredato: 1. juli 2003
Instruktør: Camp David's Chresten Simonsen
Skuespillere: Flemming Jensen, Ghita Nørby, Henning Moritzen
Spilletid: 74 min.
Selskab: SF|FIlm \ F O X
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.alv.sebanner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...