Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kinamand (DVD)

11. november 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kinamand (DVD) billede

Keld er en rigtig trækassemand, konen forlader ham, vvs-forretningen lukker han ned, og frekventere den lokale kinagrill. En dag for han tilbudt et performa giftemål med grillejerens datter Ling!

Vanløse ligger miljø til denne sørgmodige/muntre historie om VVS-mesteren Keld Decker (Bjarne Henriksen)(”Hvis røret lækker, ring til Decker”) og hans genvordigheder i kærlighedslivet. En dag kommer han hjem fra jobbet, og da han hverken kan tilbyde konen Rie (Charlotte Fich) rejse eller aftenskole, beslutter hun at flytte væk. Den tilstand kan hun simpelthen ikke håndtere, hans stilleståenhed. Keld glider hurtigt tilbage til sin ungkarletilværelse, sælger alle lejlighedens møbler, og indtager aftensmaden på den lokale og noget trøstesløse grillbar. Han bliver hurtig venner med ejeren Feng, og indtager systematisk menukortet fra nr. 1 til 22! På stedet husere også lommefilosofen Björn (Johan Rabaeus), svensk kulinarisk flygtning, der gæster stedet tirsdage og torsdage. En dag springer vandrørene i restaurenten og keld må træde til. Det er det rene amatøropsætning Keld længe har sat, og Feng (Lin Ku Wu) vil gerne have ham til at skifte alle rørene, og sætte det i system. Ved den lejlighed for Keld et glimt af en ung kinesisk pige, Ling (Lillian Wu), gennem et spansk gardin. Keld bliver sært betaget, uden at der er mere idet.
Rie vil skilles, hun kan ikke holde Keld´s ligegyldighed ud. Ved separationskontoret, bliver de enige om halvtreds tusinde kroner, som han skal betale til hende. Keld har bare ikke så mange penge. Men dag beder Feng ham om en tjeneste, et performagiftemål med hans søster fra Kina, der netop er i Danmark, hende han fik et glimt af. Femogtyve tusind vil han få for det. Keld forlader desorienteret forretningen. Men kommer tilbage et par dage efter, og siger ja tak til tilbuddet, men forlanger de halvtreds tusinde! Björn, de er en af de dage, advarer Keld om at man ikke bare gifter så med den slags mennesker, man kan nemt miste hovedet, hvis noget går galt, mener Björn!
Keld og nu på lidt af en mission, fra sin vvs kultur rykker det kinesiske nu ind i lejligheden, med spisepinde, tai-chi m.m. Men uheldet sker at Keld langsomt begynder at få følelser for Ling! Hvilket slet ikke er efter planen!

En sød lille historie inddelt i kapitler, fortalt med meget simple midler, og krydret med tipsfodboldskamps donget efter hvert kapitel, med en kinesisk/dansk overskift! Promonente navne som verdensstjernen Lillian Wu og svenske Johan Rabaeus giver filmen et kvalitetsløft godt hjulpet af Bjarne Henriksen som kejtet træmand. Henrik Ruben Genz for flot drejet denne film, og lagt et pragfuldt kinesisk lydtæppe henover. Den allerstedsnærværende Kim Fupz Aakesson står for manuskriptet, og har fået stykket en del lykkekagefilosofi og gode kulturindslag sammen. Ruben Genz har tidligere begået tvserier som Nikolaj og Julie, bidrag til Krøniken m.fl.
Ekstra materiale er en lille kort film af Lotte Mik-Meyer, som går om bag filmen. Desuden en sjov lille casting med Bjarne Henriksen og Lin Kun Wu. Og for de sejlivede indeholder dvd´en også en del slettede scener, som ikke bør ”nydes” før filmen!
Endnu en god bid dansk biografunderholdning, man burde onde sig selv denne dvd, som lægger sig tæt op ad de fem stjerner!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Kinamand
Original Titel: Kinamand
Premieredato: 31. oktober 2005
Instruktør: Henrik Ruben Genz
Skuespillere: Bjarne Henriksen, Charlotte Fich, Paw Henriksen, Lin Kun Wu, Vivian Wu, Johan Rabaeus, Chapper Kim, Nikolaj Winding Refn
Spilletid: 88 min.
Selskab: Fine & Mellow Productions/Nordisk Film/2005
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...