Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bølle På Eventyr
Bølle På Eventyr billede

The Outpost
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klassefesten

5. juli 2002 af Lise Aakjær

4 stjerner Skriv en kommentar

Klassefesten billede

20 år efter at Magnus har undsluppet rollen som mobbeoffer i folkeskolen, modtager han en invitation til en genforeningsfest med sin gamle klasse. Lyder det hyggeligt? Nej, vel?

Magnus (Björn Kjellman) lever ifølge ham selv et godt og trygt liv sammen med sin kone Lollo (Cecilla Frode), sin datter, sin villa og sin volvo.
Hverdagen glider problemfrit med et tåleligt job som forsikringsmand og et hjem, der mest af alt ligner en side i et IKEA-katalog. Der er altså ikke så meget bøvl eller så mange overvejelser at gøre sig i Magnus' liv - lige indtil der en dag dumper en invitation til en genforeningsfest for Magnus gamle folkeskoleklasse ind ad døren.

Egentlig er Magnus helst fri for at komme til festen, han var nemlig klassens mobbeoffer, så hvorfor i alverden skulle han dog opsøge de mennesker, der gjorde hans liv til et helvede igennem så mange år? Der er dog en god grund til at kigge forbi klassefesten, nemlig pigen Hillevi (Inday Ba), som var hans livs første, store og måske eneste rigtige kærlighed.

Klassefesten er opbygget som et altafgørende møde mellem fortid og nutid. Det illustreres ved at lade Magnus som 15-årig og 35-årig tale sammen, og det giver en sjov effekt. I det hele taget holder filmen en god fortællestil hele vejen igennem med livlige billeder og en mindst lige så livlig klipning.

Vi møder nogle sjove og let genkendelige mennesketyper i filmen, som fungerer godt og er meget morsomme i starten. Men efterhånden som handlingen skrider frem bliver især de gamle klassekammerater en anelse for stereotype og karikerede, hvilket i sidste ende bare virker anstrengende og forudsigeligt.

Slutningen virker også lidt kunstigt påklistret i forhold til resten af filmen, men set i lyset af at det er en romantisk komedie er det selvfølgelig tilgiveligt! Historien er sjov, simpel og lige til med et godt, almenmenneskligt budskab om at leve livet og følge sit hjerte.

Af og til mangler historien lidt fremdrift, især selve klassefesten trækker i langdrag. Den sidste halvdel af filmen virker lidt forhastet for nu skal alle brikkerne falde på plads og alle blive gode venner igen.

Men alt i alt er man godt underholdt med ”Klassefesten” og der er et par gode grin at hente sig undervejs. Hovedrollen som den vattede Magnus spiller Björn Kjellman så elskeligt perfekt og charmerende, at man ikke kan undgå at komme til at holde af hans sørgelige væsen, der vil det så godt. Björn Kjellman kender vi i øvrigt fra Susanne Biers ”Livet är en schlager” og fra rollen som Adam i ”Adam og Eva”.

Som helhed en anbefalelsesværdig, feel-good film om en jævn og lidt kedelig mand, hvis liv pludselig tager en drastisk u-vending, til det bedre naturligvis.

Titel: Klassefesten
Original Titel: Klassfesten
Premieredato: 5. juli 2002
Instruktør: Måns Herngren, Hannes Holm
Skuespillere: Björn Kjellman, Inday Ba, Cecilia Frode, Mikael Almqvist, Urban Bergsten, Carola Björnfot, Veronica Dahlström, Johan Ehn, Malene Engström, Oskar Taxén, Sacha Baptiste
Spilletid: 103 min.
Selskab: Constantin Film, 2001
Genre: Humor
Fortid og nutid mødes: Magnus som 15-årig og 35-årig har mange diskussioner i løbet af filmen.
Fortid og nutid mødes: Magnus som 15-årig og 35-årig har mange diskussioner i løbet af filmen.


banner
Overskrift Højre Block
War Of The World...
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...
De Forbandede År...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...