Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klatretøsen

25. januar 2002 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Klatretøsen billede

Historien om 3 børn, der for at redde den enes far, begår indbrud i Danmarks bedst sikrede bank er en spændende actionfilm for hele familien.

Ida (Julie Zangenberg) er søn af Klaus (Lars Bom). Klaus var engang bjergbestiger, men var uheldig på en tur på Mount Everest. Derfor klatrer han ikke mere, men er i stedet ejer af en gokartbane på Amager. Ida har arvet sin fars interesse for klatring, og hun benytter enhver mulighed for at klatre, selvom hendes far siger hun ikke må. Det gør hende ifølge vennerne Sebastian (Stefan Pagels Andersen) og Jonas (Mads Ravn) til noget af en sej pige, og de er begge lidt småforelskede i hende, men Ida er afvisende overfor dem begge. De må derfor nøjes med at hænge ud og hjælpe til på gokartbanen.

En dag falder Klaus om på køkkengulvet, og på hospitalet fjerner lægerne hurtigt familiens håb om at han snart kommer hjem igen. Han lider af en meget sjælden sygdom, som er eftervirkninger på hans uheld på Mount Everest, og den eneste mulighed er en operation i USA. En operation der koster 1,5 millioner kroner. Et svimlende højt beløb som familien selvfølgelig ikke har, og som de på trods af mange ansøgninger ikke kan låne. Det får Ida til at planlægge danmarkshistoriens vildeste bankkup. Danmarks sikreste bank skal have besøg af 3 unge tyve, Ida, Sebastian og Jonas.

Det kræver dog lidt overtalelse at få begge drenge til at deltage, men ved hjælp af lidt kvindelist klarer Ida også det problem. Det er derudover så heldigt at Idas mor, Maria (Nastja Arcel) arbejder som sikkerhedskonsulent i banken, og er med til at installere det nye topsikrede tyverialarm.

Klatretøsen er en ny dansk action / familiefilm, som nok skal markere sig. Ene og alene af den grund at det er en god film, og man bliver godt underholdt hele vejen igennem. Den bliver markedsført som en actionfilm for børn, men den kan absolut også godt ses af voksene.

Hovedrollen som Ida spilles af debutanten Julie Zangenberg. Julie har ikke tidligere lavet spillefilm, men har gennem flere år været fast reporter på børneradio. Men hun gør sig så sandelig også på det store lærred. Hun spiller meget overbevisende, og det er svært at se at hun ikke har prøvet det før. Hun har et godt samspil med de øvrige skuespillere, og jeg tror bestemt ikke det er det sidste vi har set til hende. I filmen spiller hun den seje pige der ikke er bange for noget som helst, og sådan er det vist også i virkeligheden. Efter filmen kunne Julie nemlig afsløre at hun selv laver alle sien stunts. Det er altså Julie vi ser klatre rundt hele vejen i filmen. Det alene gør at jeg tager hatten af for den kun 13-årige debutant.

Endnu en debutant finder vi i Mads Ravn som spiller Jonas. Det er hans første spillefilm, men også han har været reporter på børneradio, og derudover medvirkede han i november 2001 i en serie på DR. Han spiller i Klatretøsen en af Idas venner, og også han leverer en flor indsats. Han falder dog lidt i baggrunden af Julie og Stefan, men det er også stærke kræfter at være op imod.

Stefan Pagels Andersen er trods sin alder på bare 15 år allerede en rutineret herre. Han havde sin spillefilmsdebut i ”Mirakel”, og har senere medvirket i ”Min Søsters Børn”. Her spiller han den anden af Idas to venner, og han holder stilen fra sine foregående film – en flot og overbevisende indsats. Samspillet mellem alle 3 unge skuespillere er virkelig blevet vellykket, og det skinner igennem hele filmen.

Derudover er jeg nødt til at fremhæve Anders W. Berthelsen, som på trods af en lidt mindre rolle, spiller helt suverænt som vagtmanden Henrik. Jeg ved ikke hvad erfaring Anders har inden for dette fag, men da jeg selv har været der var det utrolig sjovt at se Anders komme med mange af myterne omkring vagtfolk. Meget flot præstation Anders !!!

Lars Bom og Nastja Arcel spiller Idas forældre, og de leverer den indsats man måtte forvente af dem. Det er ikke overvældende, men det er på den anden side heller ikke dem der skal bære filmen, så man må sige at de passer deres rolle som de skal.

Instruktøren er Fabian, og han er også lidt af en debutant idet det er hans første spillefilm. Jeg må sige at jeg har kun rosende ord om Fabian og hans film. Han har formået at lave en film for hele familien, og det er nok lidt svært i dagens Danmark, hvor konkurrencen fra main-stream filmene er hård. Men Fabian formår det.

Som I nok har kunnet fornemme er jeg godt tilfreds med filmen, og det er også rigtigt opfattet. I kan roligt tage ind og se den, og tag bare hele familien med. Man får selv lyst til at klatre rundt på lærredet, når man ser filmen, så se at få klatret hen til biografen….

Titel: Klatretøsen
Original Titel: Klatretøsen
Premieredato: 25. januar 2002
Instruktør: Hans Fabian Wullenweber
Skuespillere: Julie Zangenberg, Stefan Pagels Andersen, Mads Ravn, William Haugaard Petersen, Lars Bom, Nastja Arcel, Anders W, Berthelsen, Casper Jexlev Fomsgaard, Jens Brygmann, Janus Nabil Bakrawi
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nimbus Film, Sandrew Metronome, 2002
Genre: Action
Link: http://www.klatretosen.dk
Trekløveret i action. (C)Jens Juncker-Jensen
Trekløveret i action. (C)Jens Juncker-Jensen
Julie Zangenberg (som Ida) spiller meget overbevisende. (C) Jens Juncker-Jensen
Julie Zangenberg (som Ida) spiller meget overbevisende. (C) Jens Juncker-Jensen
Anders W. Berthelsen som vagtmanden Henrik. (C) Jens Juncker-Jensen
Anders W. Berthelsen som vagtmanden Henrik. (C) Jens Juncker-Jensen


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...