Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kagekampen
Kagekampen billede

Spiral: From The...
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Klinkevals

21. maj 2006 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Klinkevals billede

Jane Aamunds stort sælgende roman kommer til live og den store rolle som den stærke pige Juliane bliver spillet af Mette Lisby.

Den lidenskabelige og viljestærke Juliane ( Mette Lisby ) lever et broget liv på det farverige Christianshavn. Juliane stræber efter at komme op ad den sociale rangstige ligesom sine to søstre. Men det er svært, når hendes mand ofte er indlagt på Sct. Hans.
Juliane sætter dog ikke spørgsmålstegn ved sin skæbne.
Ikke før hun på en udflugt til Bakken møder Otto ( Pelle Koppel ). Han byder hende op til klinkevals. Og de to danser sammen på en måde, som havde de aldrig lavet andet. Dette bliver starten på et noget anderledes liv for den hårdt prøvede Juliane.

Af forskellige grunde, der bliver yderst sparsomt berørt, er Juliane en udpræget egoistisk og yderst stædig kvinde. Hun kæmper lidenskabsløst for sin mand Simon, som er i dyb krise konstant på randen til indlæggelse. En krise, der til dels er opstået pga. hendes egne krav til ham og manglende evne til at forstå ham. Simon spilles af Lars Simonsen. Juliane ved, hvad hun vil have. Hun vil have ægte kærlighed på egne præmisser. Og så er hun oven i købet så heldig at løbe ind i smeden og socialisten Otto. En figur der, i skikkelse af Pelle Koppel, kan give hende både modstand og hengivenhed.

Klinkevals er baseret på Jane Aamunds populære roman af samme navn. En sand bestseller i Dansk litteratur sammenhæng. Jane Aamund har skrevet en række bøger om Juliane og hendes liv i det gamle Danmark. Fortsættelsen hedder Juliane og er også blevet filmatiseret.

Jane Aamunds romaner er meget omfattende i deres detaljerigdom, og beskrivelserne af livet i Danmark dengang er flot og farverigt. Det har helt sikkert været en stor udfordring at få disse murstens romaner kogt ned til et filmmanuskript og filmen bære da også præg af, at der er blevet skåret nogle hjørner af hist og her.

Mette Lisby der er mest kendt for at være sjov dame i Dansk stand up comedy, bære fint hovedrollen som Juliane. Hun klare det faktisk så godt at det er en skam at hun ikke rigtigt har fået lov til at lave skuespil siden. På nær i fortsættelsen. Mette Lisby er faktisk bedre her end når hun står på Comedy scenen og fyre platte vittigheder af, eller når hun skriver klummer i div. Aviser.

Pelle Koppel har slået sit navn fast på de skrå brædder og er i Teaterverdenen lidt af en rebel. Hans stykker er ofte både skrevet, produceret og sat op af ham selv, med ham selv i hovedrollen naturligvis. Dette er hans tørste rolle på det hvide lærred, og han gør det bestemt godt. Hans rolle som Smeden Otto, er nuanceret og Pelles karisma formår fint at puste liv i karakteren.

Lars Simonsen skal også fremhæves som Julianes mand der konstant er på randen af indlæggelse. Simonsen er en solid skuespiller der altid formår at gøre sine roller til noget specielt. Tænk bare på hvad han betød for filmen Tro, Håb og Kærlighed og ingen glemmer forhåbentligt hans store præstation i Niels Malmros filmen Barbara.

Ellers består skuespillerholdet af alle de efterhånden så kendte ansigter, fra dengang sidst i 1990’erne. Der spilles med forskellig engagement, men det samlede indtryk er alligevel godt og bevidner om et solidt cast.

Musikken til Klinkevals er komponeret af den Danske troubadour Sebastian, og fungere langt hen af vejen fint. Det understøtter, de følelses ladede scener og giver los når der danses klinkevals.

Klinkevals er bestemt ikke et stort dansk mesterværk, men alligevel så bæres historien af en charme og varme, og man er underholdt i de 95 minutter filmen vare.
De forskellige karakterer er tilpas farverigt til at man glæder sig til at se mere til dem. Hvad man året efter også fik mulighed for i fortsættelsen Juliane.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne udgivelse, udover nogle trailere til andre udgivelser i forbindelse med Nordisk films 100 års jubilæum.

Lydformat: Dolby Digital 2.0

Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk

Billedformat: 1.85:1 Widescreen 16:9

Filmen er venligst udlånt af Nordiskfilm.

Titel: Klinkevals
Original Titel: Klinkevals
Premieredato: 9. maj 2006
Instruktør: Hans Kristensen
Skuespillere: Mette Lisby, Pelle Koppel, Thomas Eje, Lars Simonsen, Sanne Grangaard, Bodil Jørgensen, Allan Svensson.
Spilletid: 95 min.
Selskab: Nordisk Film. 1999.
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
ReminiscenceKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...