Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Klovn - Sæson 7

27. december 2018 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Klovn - Sæson 7 billede

Klovn er tilbage med et lidt mere klovnet manuskript.

Det var med både spænding og tøven at jeg satte den seneste sæson 7 af den ikoniske tv-serie Klovn på afspilleren derhjemme. Spænding fordi de foregående seks sæsoner havde været det bedste indenfor dansk tv-komedie. Tøven fordi Klovn-serien sluttede sin sjette og endelige sæson i 2009, og selvom der fulgte to spillefilm Klovn - The Movie (2010) og Klovn Forever (2015), og en tredje er på vej (Klovn: Happyland), så synes sagaen at være fint rundet af med en tilpas mængde pinligheder, komik og alvor.

Så hvorfor en Klovn sæson 7 nu? Men føler sig fristet til først og fremmest at mistænke, at det er fordi, der skulle samles lidt penge i kassen. Men heldigvis føles serien mere rigtig end det.

Sæson 7 kommer dog desværre sløvt fra start. Både afsnittet ”Det muslimske klaver” og ”Baked Alaska” trækker kun enkelte gange på smilbåndet eller hvad værre er, kun en smule i ens pinlige reflekser.
”Slikræven” føles derimod mere som de gode gamle Klovn-dage, ligesom ”Tipo Napoli” og ”Hvil i fred Mia” gør. Sidste afsnit ”B.S. Skalaen” efterlader desværre serien med en skidt følelse, da det er sæsonens dårligste afsnit, og det er selvom afsnittet følger Klovns klassiske komediegreb, Franks damage-control: hvor Frank skal redde trådene ud alt imens alt falder ned om ørerne på ham og til sidst bider ham i halen.

Ekstramaterialet på disken består af små 1-minuts temainterviews med Frank, Casper, Lars Hjortshøj, Aqua-Lene, Pykker og Andreas, hvor de taler om utroskab, sukker, naboskab osv. Men disse viser sig desværre bare at være fyld på DVD’en og ikke specielt vellykkede eller sjove.

Klovn er en af de bedste danske komedieserier nogensinde og det faktum trækker Sæson 7 hverken op eller ned på. Det er klart den svageste af de syv sæsoner, selvom den til en vis grad stadig opretholder Klovn-pinlighederne, platheder samt Frank og Caspers unikke komiske sans. Men manuskriptet halter desværre efter fordomstid og det er rigtig synd at fem ud af 10 afsnit aldrig når Klovns mest komiske højder.

Men på trods af det, er der garanti for grin og tåkrummende episoder: for eksempel finder du af, om Mette Blomsterberg ender i en trekant med Frank og Mia eller hvad der sker når Frank får en flaskesamler til at være barnepige. Eller værst, hvorfor Frank ligger en lort på sit eget stuegulv. Jo Klovn er tilbage bare ikke på omgangshøjde med tidligere tiders sæsoner.

Episoder:
01: Det muslimske klaver
02: Baked Alaska
03: #Metoo
04: Slikræven
05: Tipo Napoli
06: Kender du typen
07: Doppelt dip
08: Hvil i fred Mia
09: Mia's måne
10: B.S. Skalaen

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Klovn - Sæson 7
Original Titel: Klovn - Sæson 7
Premieredato: 6. december 2018
Instruktør: Mikkel Nørgaard, Jesper Rofelt, Niels Gråbøl
Skuespillere: Casper Christensen, Lars Hjortshøj, Frank Hvam, Iben Hjejle, Elsebeth Steentoft, Jan Gintberg, Jarl Friis-Mikkelsen, Michael Carøe, Mia Lyhne, Claire Ross-Brown, Dya Josefine Hauch, Jacob Weble, Niels Weyde, Lene Nystrøm, Mads Lisby
Spilletid: 260 min.
Selskab: Nordisk Film, 2018
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...