Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Klovn Forever

30. januar 2016 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Klovn Forever billede

Idioti på højt plan. Faktisk også på et for højt plan, hvis man kan tillade sig at nævne det...

Tv-serien Klovn gik sin sejrsgang over 6 sæsoner med i alt 60 afsnit, før at legen med de vulgære, platte, groteske og forkvaklede misforståelser og pinligheder endte. Som en afart af sig selv, så spiller Casper Christensen og Frank Hvam sig selv, mens Iben Hjejle og Mia Lyhne har været trofaste sidekicks foruden det omfattende galleri af kendte og ukendte gæster.

I 2010 skulle tv-serie-formatet afprøve om det kunne holde til en hel spillefilm. Det må man sige lykkedes, for folk valfartede til landets biografer og gik glade og tilfredse derfra. Historien om Casper og Frank der tager på kanotur med Bo for at bevise at Frank har far-potentiale gik sin sejrsgang, og kunne vel næppe være meget sjovere og samtidig veldrejet. Derfor var der skruet ekstremt op for forventningerne, da duo’en annoncerede at Klovn 2 var på vej i ovnen og klar i sensommeren 2015.

Siden vi så dem sidst, er der gået 5 år, og Frank og Mia har netop fået barn nummer 2. Der er en masse rutiner som skal passes ind, hvilket sætter makkerparrets venskab på prøve. Frank har ikke længere tid til at leve det frie liv, som Casper ynder. Det får Casper til at sælge sin villa og flytte til USA. Samtidig står de to venner foran at skulle udgive en samtalebog om deres forhold, men ingen af dem har rigtig tid til at få værket læst. Da det endelig lykkes Frank at få sig sat og studeret de mange sider, så genkalder det alle minderne og Frank viser pludselig en enorm handlekraft og rejser til USA, for at overbevise sin ven om at han skal vende hjem. Til Franks store fortrydelse, så har Casper etableret sig i L. A. og lever et liv i sus og dus, omgivet af stjerner (Adam Levine og Isla Fisher) og en ny personlig bedste ven ved navn Battlecat. Frank må træde i karakter for at genvinde sin position, men det er ikke ligetil når man er en klovn. En rigtig stor klovn!

Klovn Forever er en sjov film, ingen tvivl om det. Men den er faktisk allersjovest inden Frank begiver sig til Staterne, for al den turbulens der opstår i kølvandet på et venskabs opsplitning er så velfortalt og veludført tilsat en dosis af pinligheder som ikke virker påtagede og kalkulerede. Ja, man kan egentlig sige at så snart forsøger at tilpasse sig Caspers udenlandske livsstil, så bliver det overlummert uden grund og historien forvandles fra at være vedkommende til at være tynd. Alt indeholdende numser og tissemænd bliver omstændeligt og flere gange malplaceret. Javist er det pinligt, men pinlighederne virker ude af proportioner og uden chokeffekt. Og hvis man prøver at rangere Klovn The Movie kontra Klovn Forever, så er det førstnævnte som er sejrherren. Hvis man prøver at bevæge sig op i fugleperspektiv, så kan man med rette påstå at Klovn-formatet nok maksimum kunne holde 1 ½ spillefilm, og altså ikke 2. Danskerne synes at være ligeglade, for Klovn er Klovn og fred være med det. Men er du en af de få danskere som endnu ikke har set Casper og Franks seneste løjer, så pas på med at have armene for højt løftet over hovedet fra start af, for så er der altså risiko for at de daler ned igen.

Klovn Forever er naturligvis et must for alle Klovn-fans. Har du imidlertid ikke set serien først, så skal du ikke starte her. Filmen bygger videre på det skabte univers og den evigt selvcentrerede Casper og den ofte uduelige Frank. Når fronterne trækkes op, så bliver det sjovt, men i dette tilfælde også til tider for meget, hvor der ikke synes at være tilstrækkelig mening med galskaben andet end et godmodigt forsøg på at overgå sin forgænger.

Udgivelsen indeholder en række teasere for filmen, men byder ellers ikke på yderligere ekstra materiale. Måske en anelse overraskende, for det kunne have været interessant at se nogle interviews/dokumentarer fra staterne og høre lidt om, hvordan det var at filme Klovn-universet i udlandet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Klovn Forever
Original Titel: Klovn Forever
Premieredato: 27. december 2015
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Skuespillere: Casper Christensen, Frank Hvam, Mia Lyhne, Iben Hjejle, Niels Weyde, Elsebeth Steentoft, Lars Hjortshøj, Tina Bilsbo, Adam Levine, Isla Fisher, Nikolaj Coster-Waldau, Simone Colling, Michael Carøe
Spilletid: 100 min.
Selskab: Nutmeg Movies, 2015
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...