Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Knives Out: Glass Onion (Netflix)

23. december 2022 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Knives Out: Glass Onion (Netflix) billede

Sådan skal løget pilles. Lag for lag skrælles der frem til sandheden. Alt sammen orkestreret af verdens bedste detektiv herlig klog-kejtet spillet af Daniel Craig. Glass Onion lever op til hypen.

For 3 år siden kunne man se den aktuelle James Bond kaste sig ud i en ny figur - den spidsfindige detektiv Benoit Blanc - i en klassisk whodunnit. Normalt en svær genre for vores nutid, hvor det efterhånden kun er gamle hæderkronede serier, som stadig holder liv i den ægte krimis niveau.Rian Johnson gav den et skud, hvilket kastede både en 5-stjernet biografanmeldelse og bluray-anmeldelse af sig her på sitet. Om det var årsagen til, at Johnson nu står klar med en opfølger, skal være usagt. Faktum er dog, at man fra i dag kan se Knives Out - Glass Onion på Netflix.

Daniel Craig har nu sluppet 007-tøjlerne, men er naturligvis stadig Benoit Blanc. I Glass Onion modtager han en helt særlig kryptisk æske. Afsenderen er excentrikeren Miles, som hvert år inviterer et ulige ensemble af sine nærmeste kaospiloter fra inderkredsen til en overdådig weekend. Æsken indeholder noget af et puslespil, som i sidste ende viser sig at bære på årets indbydelse. Ikke mindre kryptisk denne gang, for Miles skriver i den, at kaospiloterne, som også har fået en æske, skal samles til tema-weekend for at opklare mordet på ham. Blanc er den nye gæst i foretagendet, ja, faktisk har han aldrig mødt Miles. Nu står de så i Grækenland ved en kaj og venter på den passagerbåd, der skal fragte dem alle til Miles’ private

Vel ankommet til Miles’ ø takker Blanc Miles for invitationen og spørger hvilken rolle, han skal udfylde i tema-festlighederne. Miles er i det hele taget uforstående over Blancs ankomst, for Miles har ikke inviteret Blanc. Måske har en af gæsterne nulstillet den kryptiske æske, afleveret den til Blancs hjem og i al hemmelighed dermed sørget for, at Blanc dukkede op? Nu behøver Blanc slet ikke påtage sig en rolle, for han er nødt til at være sig selv og finde ud af, hvem der har inviteret ham og hvorfor? Og kan man i det hele taget regne med, at mord-weekenden blot er et spøgefuldt festtema?

Det befriende ved den første Knives Out var dens særlige og letfordøjelige tilgang til mordgåden. I Glass Onion er stilen den samme. Faktisk får vi endda et par fornøjelige referencer til Craigs Bond-rolle i form af dyre biler og letpåklædte damer, og når han bander over for stærk mad, så siger han: “Halle Berry, damn that’s hot”. Miles ved dog ikke lige hvilken drink, der er Blancs foretrukne… Konturerne toner sig op, og den gode stemning vedbliver ikke. Hvem har et horn i siden på hvem og hvad gør det dem i stand til? Måske det egentlig er meget godt, at Blanc kan holde et vågent øje med forsamlingen, som består af blandt andre Janelle Monae, Edward Norton, Kate Hudson og Dave Bautista. Hele banden får lov til at skeje ud, og tilfælles har de det, at de alle er ALT for meget på den snobbede måde.

Glass Onion er alt, hvad man kunne ønske sig af et mysterie. Glem alt om jul og sne, men modtag i stedet sommer og græsk solskin. Uroen ulmer og det hele er dejligt langstrakt, så man lærer sine mulige skurke at kende mere end bare på overfladen. Sæt dig til rette og gæt med i visheden om, at Glass Onion til fulde lever op til sin forgænger.

Titel: Knives Out: Glass Onion (Netflix)
Original Titel: Knives Out: Glass Onion
Premieredato: 23. december 2022
Instruktør: Rian Johnson
Skuespillere: Daniel Craig, Janelle Monae, Edward Norton, Ethan Hawke, Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Dave Bautista, Madelyn Cline, Kate Hudson, Leslie Odom Jr., Hugh Grant, Jackie Hoffman
Spilletid: 141 min.
Selskab: Netflix, T-Street, 2022
Genre: Krimi
Streaming service: www.netflix.com


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...