Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Knox Goes Away

30. maj 2024 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Knox Goes Away billede

Den rutinerede skuespiller Michael Keaton leverer en solid og fin instruktørdebut i den seneste film ”Knox Goes Away”.

Skuespilleren Michael Keaton har haft en lang og imponerende karriere med ikoniske karakterer såsom Batman og Beetlejuice. Nu har Keaton, som mange andre veletableret skuespillere, kastet sig ud i sit første instruktør-projekt ”Knox Goes Away” skrevet af Gregory Poirier. Selvom dette er Keatons instruktør-debut har han ikke lagt skuespillet helt på hylden, da han også indtager rollen som den dement-ramte lejemorder, Knox.

John Knox ( Michael Keaton) får at vide, han er ramt med en meget aggressiv form for demens, som spreder sig hurtigt. Han har kun uger tilbage, før han forsvinder helt. Som lejemorder har han dog fortsat ting, han bliver nødt til at færdiggøre. Især når hans voksne søn, Miles (James Mardsen) pludselig dukker op ud af det blå. Miles har gjort noget forfærdeligt i forbindelse med beskyttelse af sin 16-årige datter. Nu har Knox en meget kort deadline til at få ordentligt ryddet op i sit liv.
gheden imellem dem, gør deres forhistorie stærk.

Michael Keaton er meget dygtig i den altafgørende hovedrolle. Selvom han formodentligt har haft hænderne godt fyldt med sin første opgave i instruktørstolen, viser han fortsat sit store skuespilstalent og overskud som den dementramte Knox. Desuden får han også et fint sammenspil med James Mardsen. Der er meget afstand imellem dem, da forholdet ikke er jævnt. Dog gør Knox alt for både at opnå hævn, men også en stille forsoning. Alt imens han fortsat er syg, og knapt nok kan huske en hel dags begivenheder.

Desuden ses også en rutineret Al Pacino, som altid er et dejligt syn. Han har rollen som Knoxs chef, som er indforstået med Knoxs sygdom – som den eneste fortrolige og en person, som Knox har en lang historie med. Ikke fordi vi får noget at vide igennem filmen, men dialogen og fortroli

Filmen er en rigtig fin debutfilm for Michael Keaton, og man kan tydeligt se, hvorfor han har valgt dette projekt. Selvom filmens manuskript ikke er det stærkeste, så formår Keaton at få blandet tragedie med en sensitiv sygdom rigtig fint - uden det helt store drama eller kaos, men blot om en mands fortrydelse og muligheden for at rette op på dem. Før han forsvinder helt.

”Knox Goes Away” er en meget fin og solid instruktør-debut fra Michael Keaton. Han indtager også selv hovedrollen med ømhed, intelligens og ydmyghed, hvor man hurtigt kan mærke fortiden for den erfarne lejemorder. James Marsden og Al Pacino tilføjer filmens dybden, hvor man hurtigt ser Knox forsvinde fra virkeligheden. Selvom der fortsat er arbejde, der skal udføres.

Titel: Knox Goes Away
Original Titel: Knox Goes Away
Premieredato: 28. maj 2024
Instruktør: Michael Keaton
Skuespillere: Michael Keaton, James Marsden, Suzy Nakamura, Joanna Kulig, Ray McKinnon, John Hoogenakker, Lela Loren, Marcia Gay Harden, Al Pacino
Spilletid: 114 min.
Selskab: FilmNation Entertainment, UIP, 2024
Genre: Action , Drama , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...