Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Midsommar
Midsommar billede

Sorry We Missed You
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kongernes Fald

6. juni 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Kongernes Fald  billede

”Kongernes Fald” er en spændende dokumentar om de største rivaler i Danmarks speedway verden. giver dokumentaren også en god historielektion, til dem af os, som ikke kan erindre eller oplevede speedwayens stortid.

I midten af 1970’erne og 80’erne var speedwaykørerne Hans Nielsen, Erik Gundersen og Ole Olesen på alles læber. Det, som ellers startede som venskab blev hurtigt til koldblodige rivaler, og kampen om tronen var på spil. Hvis man ikke vidste dette handlede om speedway, kunne det nærmest ligne et afsnit fra Game of Thrones!

De tre konger
Ole Olesen havde sin stortid i speedway, og det er hans fortjeneste, at vi overhovedet kender til sporten i lille Danmark. Han blev verdensmester tilbage i 1970’erne. Noget som ingen andre danske havde opnået. Men bag en konge venter efterfølgerne. I dette tilfælde var det de to kronprinser, Erik Gundersen og Hans Nielsen, som skulle overtage tronen fra deres idol. Og dette sker ikke helt udramatisk.

En fokuseret fortælling
Instruktør Mads Kamp Thulstrup elsker at komme bag om scenerne på triumf og drama. Dette kunne tydeligt mærkes på hans ”Og det var Danmark” dokumentar om fodbold Danmarks og deres vindermentalitet. Nu har hans dykket ned i et andet dramatisk stykke af Danmarkshistorien – nemlig rivaliseringen af speedwaylegenderne. Dette er blevet til en meget fokuseret og præcis fortælling. Selvom der også bliver fortalt lidt om deres tid både ude-og på banen, forbliver fokuspunktet på trekantsdramaet. At de nærmest ikke kunne være i rum sammen. Dette er en yderst interessant og spændende fortælling. For hvad driver folk den denne form for jalousi og rivalisering? Selvom vi muligvis ikke får et afgørende svar, så kan man mærke passionen for sporten, og derfor er toppen af tronen også det altafgørende mål.

Rivalernes stortid
Filmen er på mange måde en meget klassisk dokumentar. Denne er opbygget med interviews og derudover gamle footage fra deres speedwaykarrierer. Men derfor bliver det aldrig kedeligt. Under huden ligger den helt store tematik om mennesker – på godt og ondt. Vi vil gerne nå til tops, og der er lang vej, hvor man bliver nødsaget til at blive kold og brutal. Men selvom de tre mænd ikke kunne være i rum sammen, var det nok ikke så forskellige alligevel. Men når der kun er én enkelt plads på toppen, så sætter det et venskab på prøve.

”Kongernes Fald” er en fokuseret, autentisk og spændende dokumentarfilm om nogle af Danmarks største helte og rivaler. Trekantsdramaet er fængende og interessant og man kommer bestemt ikke til at kede sig. Desuden er det også en historielektion om speedwayens stortid.

Titel: Kongernes Fald
Original Titel: Kongernes Fald
Premieredato: 6. juni 2019
Instruktør: Mads Kamp Thulstrup
Skuespillere: Ole Olesen, Erik Gundersen, Hans Nielsen
Spilletid: 90 min.
Selskab: Bullitt Film, Camera Film, 2019
Genre: Dokumentar

banner
Overskrift Højre Block
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovet
Marriage StoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...