Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lad Den Rette Komme Ind

25. december 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Lad Den Rette Komme Ind billede

Kærkommen og særdeles overraskende morbid, poetisk filmmageri om en ensom dreng, der ustandseligt mobbes og en vampyrpige der danner venskabsbånd.

I den (nu retro moderne) svenske forstadsby (Blackeberg, tæt på Stockholm) i 1980´erne, hvor sneen har lagt sig tyst alle steder. Her bor den ensomme 12-årige dreng Oskar (Kåre Hedebrandt) i et socialt belastet boligkompleks. Han er skilsmissebarn, der både møder omsorgssvigt derhjemme og en grov og tiltagende mobning i skolen. Hans indadvendte tavshed, det hvide hår og blege ansigt har gjort ham synligt for et par af skolens rødder.
En ny nabo flytter ind ved siden af. En ældre far Hakan (Per Ragnar) og hvad man må formode er hans datter, den sydlandsk udseende pige, og jævnaldrende til Oskar, Eli (Lina Leandersson).
Nabolaget skifter derefter langsomt karakter. Oskar møder Eli en aften, hvor hun uden overtøj, midt aften frosten sidder på legehusets tag med bare tæer. Hun opfanger straks Oskar´s vrede og frustration, og de finder med det samme hinanden.
Eli´s formodede far har sine natlige gøremål, at tage rundt i omegnen, og finde sine ofre, for derefter, i medtagne dunke at tappe dem for blod, ved at skære halsen over på dem.
Stedet er også plaget af fordrukne mennesker, der bruger en stam café i nærheden som varmestue, og en af dem spredes en tidlig nattetime fra gruppen på vej hjem, og bliver offer for en sulten og desperat vampyr. Eli.
Oskar kan mærke at hun besidder en aura af kulde, at hun er anderledes og lugter specielt. Men Oskar finder tryghed i hende, og for ham er hun den ven han længe har savnet.

Filmen fik fuld fortjent tildelt kritikerprisen på Natfilmsfestivalen, og har desuden vundet 14 filmpriser verden over.
Tomas Alfredson, søn af Hans Alfredsen (instruktør til ”Den Enfoldige Morder”), går helt sine egne vegne. Med Killinggänget, et kunstnerfilm kollektivt instruerede han ”4 Nuancer Af Brunt”, en skarp, skæv og underfundig satire, som også er tilstede i denne film. Det er dog til sidst lige ved at tage overhånd, der havde klædt filmen bedre, hvis vampyren ikke havde kastet sine ofrer rundt med så voldsom brutalitet. Der må være mere raffinerede metoder, at vise den sidste forløsende vrede. Filmen er en visuel oplevelse, location sidder lige i øjet, effekterne er helt på plads. Der er ikke det filmen ikke kan.
Den stiller også skarpt, med sin satiriske samfundskommentar, om efterladte børn, sult, det at være anderledes, og ikke mindst integrationsproblemer.
En poetisk vampyrfortælling, fyldt med sørgmodig melankoli. Det kan varmt anbefales, dog ikke til sarte sjæle.

Titel: Lad Den Rette Komme Ind
Original Titel: Låt Den Rätte Komma In
Premieredato: 25. december 2008
Instruktør: Tomas Alfredson
Skuespillere: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Peter Carlberg, Ika Nord, Mikael Rahm, Karl-Robert Lindgren, Anders T, Peedu
Spilletid: 114 min.
Selskab: EFTI/2008
Genre: Drama
Link: http://www.lettherightoneinmovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...