Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Lady og Vagabonden

6. marts 2012 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Lady og Vagabonden billede

Milde makaroni! Disneyklassiker på Blu-ray!

Cockerspanielen Lady opvokser hos den rige familie Jim Dear og Darling og lever et bekymringsløst overklasseliv lige indtil familien udvides og en dreng kommer til verden. Pludselig bliver Lady tilsidesat og da Jim Dear og Darling tager væk på ferie og Tante Sarah skal passe barnet, flygter Lady fra den vederstyggelige katteelskende Tante. Inde i den rå og usødet storby bliver hun forfulgt af tre bidske hunde og det heltemodige gadekryds Vagabond kommer til undsætning. Og det bliver starten på et romantisk kødbolleeventyr.

Det er den klassiske fortælling om den usandsynlige kærlighed mellem overklassehunden Lady og den gadeomstreffende Vagabond. Lady lever i et fuldstændigt overforsødet paradis hos sine ejere, hvis kærlighedsforhold ligeledes er til at få huller i tænderne af. Det er det umiddelbart perfekte liv med kærlighed, penge, grønt græs, hvidt stakit og rummelige boligforhold.

Men som altid føler den ældre søskende sig tilsidesat når lillebror kommer til verden og det er først der, at den unge Lady for alvor slår øjnene op for en verden udenfor havens grænser. Her møder hun så sin modsætning Vagabond, der modsat hende er frigjort, drømmende og rodløs. Sammen kan de lære hinanden om henholdsvis hundelivet på godt og ondt. Hvad børn nok ikke forstår er, at Vagabond i virkeligheden er noget af charlatan og snydepels med forskellige identiteter, men man skal passe på med at tolke for meget i en Disneyfilm.

Som de fleste Disneyfilm ånder alt fred og idyl lige til smertegrænsen. Farverne er ekstra stærke i specielt Lady’s hjem og giver fornemmelsen af noget nær det perfekte liv. Og i Disneyfilm skal der selvfølgelig også være opdragende effekter indlejret i filmen fortalt i børnehøjde. De første tyve minutter er nærmest en oplysningvideo for børn om, hvordan man skal opdrage hunde og hvilket ansvar der følger med. Alt dette skal vi igennem før den egentlige historie tager fart.

Tegnefilm bliver ofte båret igennem af morsomme sidekarakterer og Lady og Vagabonden er ingen undtagelse. Nabohusene til Lady er bosat af to hunde henholdvis den gamle, glemsomme blodhund Trofast og den kvikke skotsk terrier Skot, der er et trofast makkerpar til Lady, men samtidigt understreger logikken af hvordan det ender, når man ikke kommer ud af lejlighedens fire vægge og griber dagen. Vagabond er konstant på flugt fra hundefangeren og da han ufrivilligt bliver skyld i at Lady bliver fanget og hun havner i hundefængsel, møder vi et hav af forskellige skæve hundeeksistenser.

Heldigvis undgår filmen morale prædiker og for meget sentimentalitet, og den lykkedes flot at holde sig børnehøjde og undgå for meget voksensnak. Og så alligevel lidt for allerede i filmens første sekunder indleder en tekst, som fortæller at penge ikke kan købe en hunds logrende hale.

Vi har nok alle set scenen i Disneys juleshow med Lady og Vagabonden der spiser spaghetti kødboller til tonerne af Bella Norte og det selvfølgelig også blevet et ikonisk øjeblik i filmhistorien. Filmen indeholder dog meget mere end dette øjeblik. Der er romantik, drama og humor, som der skal være i en Disneyfilm. Lady og Vagabonden er en velfortalt film, kort og lige til benet!

Buena Vista Home Entertainment

Titel: Lady og Vagabonden
Original Titel: Lady and the Tramp
Premieredato: 6. marts 2012
Instruktør: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Skuespillere: Peter Jorde, Cecilia Zwick Nash, Vibeke Hastrup, Henrik Koefod, John Hahn-Petersen, John Martinus, Dario Campeotto
Spilletid: 76 min.
Selskab: Disney, 1955
Genre: Drama , Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.moviezoo.dk/blu-ray-film/Lady-Og-Vagabonden-BD-+-DVD-Diamond-Edition_8717418342159&ref=boligbasen&affiliate=1014&utm_source=boligbasen


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...