Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York (HBO Max)

9. juli 2023 af Natasha Margrethe Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York (HBO Max) billede

Mellem 1991 og 1993 blev fire homoseksuelle og biseksuelle mænd tiltrukket af seriemorderen Richard W. Rodgers. Senere blev de fundet parteret og myrdet i skraldespande i henholdsvis Pennsylvania, New Jersey og New York. Richard Rodgers blev døbt ”The Last Call Killer” af medierne, og jagten på ham at fange ham var lang.

Vi er i slutningen af 1900 tallet i New York – byen som på daværende tidspunkt var det eneste sted i USA, hvor man som homoseksuel kunne slå sig løs, og gå på gay-bar om natten. Særligt The Townhouse Bar på East 58th Street og the Five Oaks i Greenwich Village var nogle af de populære steder. Det var også de steder, at New Yorks queer stalker slog til, når han skulle finde sine nye ofre.

Last Call går i dybden med jagten på seriemorderen Richard W. Rodgers, som også er kendt under navnet The Last Call Killer. Henover fire episoder følger vi udviklingen i sagen om de mange mord, som finder sted hen over flere år. En dokumentar som gav lidt Ted Bundy vibes, men med mord på mænd frem for kvinder. Richard Rodgers gik udelukkende kun efter mænd, som var homoseksuelle.

Hver episode tager fokus på hver deres mord.
Episode et: mordet på Peter Anderson og Thomas Mulcahy i 1991 og 1992.
Episode to: familien Marrero og herunder mordet på Anthony Marrero i 1993.
Episode tre: mordet på Michael Sakara i 1993.
Episode fire: mordet på Frederic Spencer i 1973, som var Richard Rodgers værelseskammerat på Maine Universitet, og samtidig Rodgers første mord.Udover de fem mord, som vi hører en masse om, så bliver der også givet et indblik i, hvordan det homoseksuelle samfund var i den samme periode. Der var enormt meget homofobi, had og vold. Noget som vi alle nok har hørt om på den ene eller anden måde. Hvis man dog sætter sig og ser denne dokumentar, så vil man få et virkelig dybt indblik i, hvor hårdt det var at være homoseksuel i 1990’erne. NYPD (New York Police Department) var langt fra en hjælp tilbage i denne tid. Hvis der var det mindste tegn på at nogle var homoseksuelle, ville New Yorks politi ikke hjælpe dem. De ønskede nemlig ikke at blive associeret med dem. Derudover lavede politiet falske anholdelser mod generelt alle, som der var queer, samt de udøvede vold mod dem. Da det kom frem i første omgang, at der var en seriemorder i New York, som udelukkende gik efter homoseksuelle, valgte NYPD ikke at gøre noget. New Jersey politi endte med at sidde med sagen, da nogle af kropsdelene fra mordene var fundet i deres stat. Der bliver i den forbindelse også startet et Anti-Gay samfund i New York, som kæmper for retfærdighed for de homoseksuelle.

Last Call mordene startede i 1991, og det var først i 2001, at man fandt ud af hvem morderen var. Og i 2005 kom dommen. Som det bliver nævnt i dokumentaren, så er det en sejr man skal tage, men havde der ikke været så meget homofobi, så havde man måske fanget Richard Rodgers tidligere.

En del en af dem, som har været aktive i bevægelserne for Anti-Gay, dukker op i dokumentaren, og fortæller om deres oplevelser gennem den tid, som mordene stod på. Derudover ser vi en del af de pårørende til ofrene, og høre om deres historier. Nogle af dem fortæller nogle chokerende ting. En datter fortæller os, at hun ikke vidste hendes far var homoseksuel, før han var blevet dræbt af Richard Rodgers. Endnu en ting som viser særligt, hvor hårdt det homoseksuelle samfund havde det dengang, og nogle valgte derfor at holde deres seksualitet hemmeligt.

Dokumentaren er en stor øjenåbner. På de fire episoder der er, når man at føle, at man kommer helt tæt på de fem ofre. Det er en dokumentar, som er utrolig spændende fra start til slut, og alle bør se den. Jeg har aldrig helt sat mig ind i Pride, LGBT samfundet osv., men jeg har helt klart fået øjnene op for nogle nye ting. Last Call er helt sikkert en dokumentar, som jeg vil tænke tilbage på mere end en gang.

Titel: Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York
Original Titel: Last Call: When a Serial Killer Stalked Queer New York
Premieredato: 9. juli 2023
Instruktør: Anthony Caronna
Skuespillere:
Spilletid: 215 min.
Selskab: HBO Documentary Films, Little Punk Story, Syndicate, 2023
Genre: Dokumentar , Krimi
Streaming service: HBO Max


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...