Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Lethal Weapon Sæson 1

26. januar 2018 af Ronnie Bisgaard Mortensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lethal Weapon Sæson 1 billede

Action, humor og bromance – Lethal Weapon-serien er bedre end filmene!

Nogle serier bliver til film, mens nogle film bliver til serier. Der er selvfølgelig en kæmpe forskel på succesgraden af film der bliver til serier. Nogle lykkedes fantastisk godt med at udvide universer og karakterer. Et godt eksempel er fx serien Fargo (2014-), der bygger på filmen af samme navn fra 1996. Da jeg hørte at man ville lave Lethal Weapon-filmene eller Dødbringende Våben som vi kalder dem i Danmark, om til en serie var jeg dog noget skeptisk. For det første er Mel Gibsons og Danny Glovers to karakterer nærmest kult i actionsammenhæng, og for det andet havde man allerede et forholdsvist udvidet univers, da der er lavet fire spillefilm (1987, 1989, 1992 og 1998). Er serien blot et forsøg på at tjene en ekstra skilling på et i forvejen velkendt brand, eller kan serien noget andet end filmene? Jeg blev i den grad overrasket over, hvor vellykket serien egentlig er, og hermed stikker jeg nu hånden direkte ned i hvepsereden og erklærer, at serien faktisk overgår filmene!

Lethal Weapon formår nemlig at skabe den helt perfekte symbiose mellem humor og action, samtidig med at dramaet og de komplekse karakterer aldrig bliver glemt. Serien er egentlig et remake, for vi starter helt fra starten af. Martin Riggs (Clayne Crawford) er netop flyttet til Los Angeles. Hans baggrund er tragisk, for hans gravide kone er blevet slået ihjel i en trafikulykke, og Riggs sørger stadig og har svært ved at komme videre. Hos L.A.P.D. får Riggs en ny makker i Roger Murtaugh (Damon Wayans), en erfaren betjent, der netop er vendt tilbage til arbejdet efter en hjerteoperation. Det nye makkerskab virker til at starte med katastrofalt, men efterhånden som serien skrider frem, udvikler der sig et venskab mellem de to aparte betjente ,der må gå så grueligt meget igennem i det dybt kriminelle Los Angeles.

Lethal Weapon lever højt på de to fremragende skuespillervalg man gjort med henholdsvis Clayne Crawford som Martin Riggs og Damon Wayans som Roger Murtaugh; to roller som man lynhurtigt glemmer egentlig tilhørte Mel Gibson og Danny Glover. Riggs er en dybt traumatiseret, tidligere soldat, der elsker konfrontationerne i politijobbet og helst skal have så meget adrenalin som muligt, dels pga. hans vilde natur og dels for at dulme smerterne fra tabet af hans kone. Riggs er seriens mest interessante karakter ift. kompleksitet og udvikling og Crawford formår eminent at vise forskellige sider af Riggs-karakteren. Modsat ham har vi Damon Wayans. På mange måder seriens comic relief uden at det bliver overdrevet. Jeg synes ofte at de her Wayans-brødre (fx Marlon og Shawn fra de første Scary Movie-filmene) er alt for overdrevne i deres humor, men Damon Wayans formår at balancere sit skuespil mellem humor og decideret dygtigt drama. Men filmens helt store gevinst er sammenspillet imellem Crawford og Wayans. Der opstår den helt perfekte bromance imellem de to vidt forskellige karakterer, der bare gør serien enormt seværdig. Deres partnerskab udmønter sig i mange sjover scener, hvor de konstant strør om sig med gode replikker. Det skyldes ikke mindst det fremragende manuskript, der bygger på hurtige og knivskarpe dialoger. Samtidig med den gode humor er Lethal Weapon dog også tilsat et stort skvæt action, og her snakker vi action-scener ud over det sædvanlige. De mange vilde stunts og action-scener er så veludførte og varierende, at serien hæver sig over så mange andre politiserier. Samtidig er de 18 afsnit, som sæson 1 består af, også meget varierende ift. de sager, der skal løses, og derfor sluger man serien ret hurtigt og kører ikke på noget tidspunkt død.

Ud over Crawford og Wayans som seriens absolutte højdepunkter, så har serien også et ganske godt cast uden om de to hovedpersoner. Her skal bl.a. nævnes Murtaughs familie; hans advokatkone Trish (Keesha Sharp), hans søn og datter Rianna og Roger Jr. (Chandler Kinney og Dante Brown), politikommisæren Brooks (Kevin Rahm), politipsykologen Maureen (Jordana Brewster), DEA-agenten Palmer (Hilarie Burton), og minsandten om serien ikke også får besøg af en gammel kending fra filmene, ingen ringere end Leo Getz, i denne ombæring spillet af Thomas Lennon. Karaktergalleriet er både fyldigt og interessant.

Lethal Weapon Sæson 1 overraskede mig i høj grad, og jeg vil klart anbefale serien, der hverken føles for tung og langsom eller som en velkendt politiserie i flokken. Dens vanvittige actionscener, den velskrevne dialog og humor, og ikke mindst det exceptionelle samspil og bromance imellem de to hovedkarakterer gør, at Lethal Weapon er helt sin egen og aldrig bliver ”too old for this shit”!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Lethal Weapon
Original Titel: Lethal Weapon
Premieredato: 28. september 2017
Instruktør: Steve Boyum, Jason Ensler
Skuespillere: Jordana Brewster, Rudolf Martin, Damon Wayans, Clayne Crawford, Kevin Rahm, Toni Trucks, Charles Baker, Johnathan Fernandez, Chandler Kinney, Dante Brown, Adrian Bustamante, Peter Cortes, Jeff Houkal, Dutch-Barre Johnson, Britt Sanborn, Keesha Harp
Spilletid: 789 min.
Selskab: Good Session, Fox Paramount, 2016
Genre: Action , Drama , Krimi
Link: https://www.fox.com/lethal-weapon#season-2


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...