Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lights out

21. juli 2016 af Lykke Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Lights out billede

Lights out er en effektiv, nervepirrende gyser, der trækker på velkendte elementer fra genren som dystre kældre, skygger og rædsler der lurer i mørket.

Filmen handler om Rebecca (Teresa Palmer), der i sin barndom var plaget af uforklarlige og skræmmende begivenheder. Da Rebecca flytter hjemmefra er hun overbevist om at disse uhyggelige syner er et overstået kapitel, men nu oplever hendes lillebror, Martin (Gabriel Bateman) de samme rædsler.

Hver gang lyset bliver slukket, ser Martin en skyggeagtig skabning, der lurer i mørket. Dette mystiske væsen - der i høj grad leder tanken på japanske horrorfilm som The ring (1998) og The grudge (2002) - har et underligt tilhørsforhold til Rebecca og Martins mor, Sophie (Maria Bello), og bringer hele familien i en overhængende fare. Rebecca må nu finde frem til sandheden bag skabningen og dets mystiske forbindelse til Sophie, og sørge for at lyset ikke bliver slukket.

Som tilfældet ofte er med horrorfilm, er handlingen ikke særlig dyb og kompleks. Men hvis man forventer at gå i biografen for at se en film med masser af jumpscares og gåsehudfremkaldende scener, vil Lights out bestemt ikke skuffe. Debutinstruktøren David F. Sandberg efterlader ikke mange pusterum mellem chokkene, men leverer det ene jumpscare efter det andet.

Fra kortfilm til langfilm
“Lights out” er svenske David F. Sandbergs spillefilmsdebut og bygger på hans kortfilm Lights out, der var et stort hit på YouTube. I spillefilmsudgaven er kortfilmen på 3 minutter udvidet med 80 minutter, hvilket kan forklare den ofte tynde og gennemskuelige handling.

Filmen er produceret af Eric Heisserer og James Wan, hvoraf sidstnævnte er instruktøren bag gyserfilmene Saw (2004) og Nattens dæmoner 1+2. Wans aftryk kan også mærkes i Lights out, som er mindst lige så nervepirrende, som Nattens dæmoner 2, der udkom tidligere i år. Dog føles filmen ofte som et deja vu - historien er tynd og forudsigelig, og det grudge-lignende monster læner sig meget op af den originale japanske horrorfilm Ju-on: The grudge (2002) og den amerikanske genindspilning fra 2004.

Lights out er ikke noget forsøg på at redefinere genren, men virker mere som et genbrug af forskellige virkemidler, som vi kender og forventer af gyserfilm. Men hvis man går i biografen for at se en gyser, der får en til at sidde på kanten af biografsædet og er man fan af James Wans Nattens dæmoner 1+2 , går man ikke forgæves med Lights out.

Titel: Lights out
Original Titel: Lights out
Premieredato: 21. juli 2016
Instruktør: David F, Sandberg
Skuespillere: Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Maria Bello, Billy Burke
Spilletid: 80 min.
Selskab: Warner Bros, SF Studios, 2016
Genre: Gyser
Link: http://www.lightsoutmovie.com/banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...