Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kontra
Kontra billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Longlegs

8. august 2024 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Longlegs billede

Uhyggen og paranoia spreder sig i denne overraskende og vellykkede nye gyserperle.

Gyserfilm og thrillere om seriemorder er intet nyt, og blot for at nævne nogle klassiker ”Seven”, Silence of the Lambs” og ”Psycho” må det siges, at de nye gysere har nogle store sko at udfylde. Alligevel har en overraskende lille indiegyser nu formodet at leve op til de høje standarder – og så endda med en creepy Nicholas Cage som seriemorder.

FBI-agenten Lee Harker ( Maika Monroe) har fået til opgave at prøve fange den sadistiske seriemorder Longlegs ( Nicholas Cage), som igennem 70’erne har begået mord på en lang række familier. Dog uden fysiske beviser på, at han overhovedet har været til stede. Derfor er denne katten-efter-musen jagt ikke helt nem, da det også viser sig, at agent Harker har nogle dybe barndomstraumer, som kan have betydning for efterforskningen.

Ondskaben forfølger os igennem hele filmen, og dette kan tydelig mærkes på publikummet. Selvom man naturligvis gerne vil finde ud af motivet bag denne seriemorder, vækker filmen også det ubehagelige i os som mennesker, og kan stille spørgsmål til vores egen psyke – uden at være klar over det. Som den klassiske seriemorder, der gerne vil fanges, men ingen kan røre helt. Og med tanker om Charles Manson kan filmen kun give kuldegysninger hele vejen ned af kroppen.

Nicholas Cage er altid en finurlig skuespiller at følge, da man aldrig helt ved, hvad man kan forvente. Dog ikke rollen som en sindsforstyrret seriemorder passer han nærmest perfekt, og dette giver også Harkers rolle et meget påpasseligt motiv for at komme under huden på en psykopat. For hvem vil hjernevaskes af en person, man slet ikke kan gennemskue? Der er simpelthen lagt op til en ny form for Hannibal Lector, som er spændende, vildt og meget creepy.

Filmens svageste punkt må anses at være slutningen, der muligvis er lidt overfortalt til et klassisk amerikansk publikum. Fordi publikum simpelthen er for dumme, hvis alt ikke bliver skåret ud i pap, hvilket er ærgerligt, da præmissen igennem filmen er meget lovende. Derfor skal det ikke tages fra, at instruktør Oz Perkins har skabt en ny og original gyserklassiker.

”Longlegs” er årets hidtil bedste gyserfilm, hvor det uhyggelige, creepy og ubehagelige forfølger en. Nicholas Cage er overraskende god som den sindsforvirret seriemorder, og Maika Moore er en fornøjelse at følge som en flue på væggen. Katten-efter-musen jagten er for alvor blevet skudt i gang igen med denne nye gyserklassiker.

Titel: Longlegs
Original Titel: Longlegs
Premieredato: 8. august 2024
Instruktør: Oz Perkins
Skuespillere: Maika Monroe, Blair Underwood, Alicia Witt
Spilletid: 101 min.
Selskab: C2 Motion Picture Group, Scanbox, 2024
Genre: Gyser






banner
Overskrift Højre Block
Blod og vand
Speak No Evil
Vogter
BLOD OG VAND
It Ends with Us
MaXXXine
The Crow
Mørkeland
Blink Twice
INDERST INDE 2 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...