Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lucky Number Slevin

12. maj 2006 af Søren Falgaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Lucky Number Slevin billede

Som i det gode gamle brætspil ”Hvem er hvem”, vinder den, der er et skridt foran – Sådan er det også i en Thrillerfilm som "Lucky Number Slevin", hvor overraskelse og attitude er alt

Slevin (Josh Hartnett) er en ung fyr, der lever sit liv uden angst. Da han vil besøge sin ven, Nick i NY rulles han ind i et spil med mafiabosser og korrupte politibetjente. Nick er øjensynligt indblandet i kriminelle aktiviteter og nu vil byens førende mafiabosser have fat i ham. Nick er som sunket i jorden, og da Slevin bor i hans lejlighed er der ingen vej uden om, nu er Slevin pludselig Nick.

Som seer vikles vi dermed ind i et puslespil om identiteter, om jødiske banditter og barske negersvende. Men der er flere størrelser i regnskabet, hvor også politibetjente og en jødisk homo-mafiabosssøn, en liderlig nabo (Luci Liu) og den hardcore lejemorder, Mr. Goodkat (Bruce Willis) skal tælles med.

Filmens handling er desværre noget fortænkt og overkonstrueret, så man skal ikke have set North By Northwest (Hitchcock) eller The Usual Suspects (Nolan) mere end en gang, før man kan bevæge sig så sikkert som en edderkop gennem dette spindelvæv, der også bringer associationer til Film Noirgenrens forviklingsspil.

Således bliver filmen en banal fortælling om hævn, venskab og loyalitet, der skal ses igennem dens overraskelser. Men når man har fået underbukser under juletræet de tre sidste juleaftener, så er det jo ingen overraskelse, at der ligger nøjagtigt det samme i den ellers glitrende pakke endnu engang.

I stil med Tarantinos film følger ”Lucky Number Slevin” med på bølgen om cool og fede dialoger, og det er nok her, filmen her rammer bedst. Dialogerne ruller nemlig fint af sted, og filmens indbyggede mantra ”Kansas City Shuffle” lagt i munden på Bruce Willis aka Mr. Goodkat rammer fint filmens stemning. Den unge Jason Smilovic viser sig således som en god dialogforfatter, mens plottet ikke synes at være for tendentiøst.

Skuespilslisten er superimponerende og er noget nær en ønskecast til en thriller af denne kaliber, men selvom de typecastede typer generelt holder deres karikaturer i same mode, som de plejer, føler man ikke, at det holder.

Hvor en film som Frank Miller og Robert Rodriguez ”Sin City” bankede et fantastisk univers op, hvor forviklinger og karakterer fungerede fabelagtigt, taber ”Lucky Number Slevin” i sin indre logik.

Og hvor de karikerede typer i ”Sin City” udfoldede sig på en måde, der fik en til at drømme sig med ind i dens univers, distancerede i hvert fald denne anmelder sig fra karaktererne undervejs.

I det store hele holder ”Lucky Number Slevin” ikke stilen godt nok. Den er værd at se som en slags pop-noir thriller befolket med rabbier og negere, der er rappe i replikken, og med en Josh Hartnett, der som en anden Gary Grant har en bunke ubehagelige typer efter sig, men desværre holder filmens univers ikke i længden.

Titel: Lucky Number Slevin
Original Titel: Lucky Number Slevin
Premieredato: 12. maj 2006
Instruktør: Paul McGuigan
Skuespillere: Josh Hartnett, Kevin Chamberlin, Bruce Willis, Morgan Freeman, Lucy Liu, Ben Kingsley, Oliver Davis, Victorie Fodor, Sam Jaeger, Janet Lane
Spilletid: 109 min.
Selskab: EngineFilm, 2006
Genre: Thriller
Link: http://www.luckynumberslevin-themovie.com/
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...