Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mad Men

20. marts 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mad Men billede

Anmelderrost serie om livet på et reklamebureau i 1960’erne

Ikke mindre end tre Golden Globes og fem Emmys har Mad Men med i bagagen. Det er da også skaberne af Sopranos, der står bag serien, og det indikerer i al fald en vis kvalitet på forhånd.

Vi befinder os i 1960’erne i New York. Reklamebranchen er vokset eksplosivt i takt med forbrugersamfundet og det er helt sikkert her, man kan gøre sig håb om en stor og indbringende karriere, hvis man har talent. På det fashionable bureau Sterling Cooper Advertising Agency følger vi en af branchens bedste; Gulddrengen Don Draper, der er et geni er seriens omdrejningspunkt. Han er interessant fordi han ud over at være familiefar også har utallige affærer og ikke mindst en noget tvivlsom fortid. Så ikke alene jonglerer han med et noget rodet privatliv, men karrieren kører nu heller ikke helt på skinner. Der er adskillige unge reklamefolk, der hellere end gerne ville overtage Don Drapers kontor og arbejde, derfor er der et konstant pres på for at levere varen.

I denne første sæson følger vi Don Draper og de andre på bureauet, mens der diskuteres muligheden for at styre en præsidentkampagne. I det store hele flyver det gennem luften med skænderier, frustrationer, begær, drømme og jalousi.

Mad Men er rent stilistisk en fantastisk flot oplevelse. Den er så stiliseret at det næsten virker for meget til tider. Hver enkelt scene emmer af konsekvens og perfektionisme i alt fra omgivelser til påklædning og væremåde. Det er en fornøjelse at se et dyrt produktionsapperat udnyttet til fulde, og hvorledes det er muligt at skabe en helt eminent atmosfære uden brug af de store effekter. Der er en stor detaljerigdom i hele serien og det giver virkelig et skub i den gode retning mod realisme og troværdighed. Og hele retro-looket er vidunderligt, og tidsbilledet lige på kornet.
Samtidig byder Mad Men på en lang række af gode, solide skuespilpræstationer, og især Jon Hamm i rollen som Don Draper er uhyggelig godt valgt. Elisabeth Moss spiller den nye sekretær Peggy, og hun er bestemt et af seriens højdepunkter.
Fortællemæssigt er Mad Men en sand fornøjelse. De mange forviklinger udfoldes på bedste vis, og der er virkelig en god sammenhæng i historierne, der er velskrevne og vedkommende.

Samlet set er Mad Men en af de bedste serier, der har været på markedet længe, og er man til virkelig god dramatik skal man hurtigst muligt anskaffe sig denne første sæson.

Der er en del ekstramateriale på udgivelsen, men det er desværre ikke så seværdigt som selve serien, da det mestendels består af det sædvanlige bag om kameraet og tilblivelsen af det hele.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Midget Entertainment

Titel: Mad Men
Original Titel: Mad Men
Premieredato: 3. marts 2009
Instruktør: Forskellige instruktører
Skuespillere: Jon Hamm, ELisabeth Moss, Vincent Kartheiser, Bryan Batt
Spilletid: 585 min.
Selskab: Midget entertainment, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...