Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sommerdahl
Sommerdahl billede

Livskloge Lisbet
Picture Of Lies
Erna I Krig


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Madagascar

1. september 2005 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Madagascar  billede

Nu går den vilde skovtur.

Madagaskar er historien om zebraen Marty, løven Alex, giraffen Melman og flodhesten Gloria. De er nogle af attraktionerne i New Yorks Zoologiske have. Alex er den store stjerne, som dagligt bliver tiljublet af publikum. Zebraen Marty lever derimod en mere stille tilværelse og efter 10 år i den samme have begynder de at længes efter at se hvad der findes uden for haven. Et tilfældigt møde med en gruppe psykotiske pingviner, får ham til at forsøge at finde vildmarken vha. New Yorks metro- system. Da hans venner opdager han mangler, sætter hans venner en eftersøgning i gang for at finde ham hvilket resulterer i at, en større politistyrke sendes ud for at finde de løsslupne dyr. Resultatet af redningsaktionen bliver at de alle sendes til Kenya. Desværre for dem går alt ikke helt efter planen. Pingvinerne er opsatte på at komme til Antarktis, og derfor overtager de kontrollen med skibet og ved et uheld ryger vennerne over bord..
Forslået og sultne ender de dog i god behold på Madagaskar, hvor de lokale dyr lever i frygt for øens rovdyr Fussaerne. Her bliver vennerne modtaget som redningsfolk. Men kan de stille noget op imod de mange fussaere? og kan deres indbyrdes venskab klare turen fra New York til en tropeø i det indiske ocean?

Madagaskar er en sød tegnefilm der dog på ingen måde kommer i nærheden af Shrek eller Pixar filmene i hverken historie eller humor. Filmen kan nærmest betegnes som en anden version af Sharks Tale. Historien er ikke ny hvilket betyder at filmen hurtigt bliver ensformig og lidt kedelig da forløbet er så forudsigeligt. Animatorene har også forsøgt at låne lidt af den succes som Shrek 2 havde med at tilføje en sød, kattelignende karakter med store øjne, i dette tilfælde en Bushbaby. Dette var sjovt i Shrek 2 fordi, Den Bestøvlede Kat her indgik aktivt i historien, her bruges karakteren oftest til at få nogle billige grin når historien går i stå.
Tegnestilen er typisk Dreamworks Animation, hvor figurerne er meget simple og så er der alligevel lagt meget energi at gøre hår og overflader så naturtro som muligt. Billederne er meget flotte og der er lagt mange kræfter i at give hvert enkelt dyr sin helt egen stil.

De danske stemmer er generelt ganske gode, dog er valget af Søren Fauli som stemme til løven Alex ikke helt hvad man forbinder med en løve, den er efter min mening lidt for vattet. Derimod skulle de originale stemmer være gode med stjerner som Ben Stiller, Chris Rock og David Schwimmer fra Friends.

Madagaskar er en ganske sjov film, men den er hverken nytænkende i animationen, historien eller humoren hvilket der var lagt op til når folkene bag Shrek er på banen. Man forlader biografen med en følelse af det var en lidt for tynd kop the.

Madagaskar får 3 ud af 6 stjerner.

Titel: Madagascar
Original Titel: Madagascar
Premieredato: 2. september 2005
Instruktør: Eric Darnell, Tom McGrath
Skuespillere: Ben Stiller, <david Schwimmer, Chrish Rock
Spilletid: 83 min.
Selskab: Dreamworks
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.madagascar-themovie.com

banner
Overskrift Højre Block
Jægerne - Sæson ...
The Letter Room
Pray, Obey, Kill...
Resten af livet ...
The Twilight Zon...
Wonder Woman 198...
Q: Into the Stor...
News of the Worl...
Collective (HBO ...
Zack Snyder's Ju...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...