Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Man Of Steel

28. oktober 2013 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Man Of Steel billede

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, svaret er stadig det samme

Man Of Steel er en frisk genopladning af den klassiske Superman-myte. Om barnet fra planeten Krypton der ender på Jorden og bliver folkets helt og protektor. Det er ganske nærliggende at spørge om der virkelig er brug for endnu en Superman-film oven på de ”gamle” Christopher Reeve-film og Superman Returns fra 2006? Svaret er så afgjort ja. De gode gamle Superman-film var banebrydende for sin samtid og kunne underholde ung som gammel, men den dag i dag virker de på alle måder lidt forældede. Bryan Singer, manden bag min absolutte favorit-film, The Usual Suspects, ødelagde siden enhver form for magi omkring den kappeklædte helt. En ualmindeligt kedelig historie og ganske ligegyldigt udført. Ukendte Brandon Routh fik chancen i blåt, gult og rødt, men forsvandt ud i glemslen umiddelbart efter. Filmen var en fiasko på alle parametre. Så ja, vi har brug for en blockbuster-basker lige her og nu.

Vi kender alle historien om planeten Krypton som står over for sit endeligt. Om Jor-El der lader sin søn, Kal-El, overleve ved at sende ham til Jorden, hvor han flaskes op af et ægtepar bosiddende på landet. Om hans alias Clark Kent, om hans forelskelse i Lois Lane og ikke mindst hans enorme styrke og kraft som kan få selv de mest hærdede forbrydere til at ryste i bukserne. Opgaven med at lade Superman genopfinde sig selv, er lagt i hænderne på Zack Snyder, manden bag bl.a. 300 og Watchmen. Han kender til genren og det burde alt andet lige være en fordel. Han har givet ansvaret som den bærende rolle til Henry Cavill (Immortals), mens der er lutter stjernenavne i kø blandt de øvrige roller: Amy Adams, Laurence Fishburne, Russell Crowe, Kevin Costner, Diane Lane, Michael Shannon for blot at få mere eller mindre alle med. Spilletiden siger 9 kvarter, så der skulle såmænd også være tid til at være særdeles grundig med fortællingen. Tja, det er svært andet end at sige at Man Of Steel har alle forudsætninger for at lykkes. Nu falder dommen:

Man får alle de forventede scener man næsten kunne forestille sig. De andre børns drillerier af Clark, fordi han er anderledes. Hvorledes han lærer at mestre f.eks. flyvningens kunst. Hvordan han erhverver sig sin klassiske dragt. Hvordan han er i konflikt med sin egen personlighed. Ja, den første time går dels med at ankomme til Jorden og finde ud af sin rolle og sit samspil med de nye omgivelser. Efter en time ankommer skurken General Zod så til Jorden, efter en evindelig jagt på Kal-El. Og det er så herfra at filmen går fra at være præsenterende til en ren og skær actionfilm. Man Of Steel er langt hen ad vejen dyster og mørk i stil med Christopher Nolans Batman-trilogi. Og så er det jo så her at det kan afsløres at det næppe er nogen tilfældighed, for selvsamme Nolan er faktisk producer på filmen. Og følger man den helt til dørs, så er forfatter David S. Goyer identisk med manden som også skrev manuskriptet til Batman-filmene. Den rå og skumle stil passer langt bedre til disse værker, for skåret helt ind til benet handler disse superhelte-film om personer som må affinde sig med deres skæbner og navigere der ud fra.

Hvad man måske kan opfatte enten som en skam eller som en befrielse, er at Lois Lane fra starten er klar over Clarks sande identitet. I Reeve-filmene har vi jo en Lois der går og drømmer om Superman, men ikke rigtig regner Clark Kent for meget andet end en nørdet grå mus. Her er tingene anderledes sat på spidsen, for da FBI får nys om denne skabning fra en anden planet som under dække har opholdt sig i blandt menneskeheden, så bliver Lois pludselig et jaget objekt. Om man kan lide denne markante ændring eller ej, er jo en smagssag. Men faktum er at man i hvert fald ikke kan kalde Man Of Steel for en direkte copy-paste-produktion.

Denne nyeste Superman-film er til syvende og sidst, nok, indtil videre, det bedste bud på en rigtig storfilm om den stærke mand fra Krypton. Henry Cavill gør det ganske pænt med det store S på maven, men jeg kan ikke lade være med at synes at Russell Crowe og Kevin Costner, for så vidt stjæler billedet lidt, til trods for deres mindre bi-roller. Alt i alt har Zack Snyder begået en ganske underholdende version, som kan ses af begge køn, og langt fra, som ellers frygtet, er en decideret drengerøvsfilm.

Med Man Of Steel følger også en række ekstra features, hvor man bl.a. kan følge Superman-figurens udvikling i de film som har været lavet gennem årenes løb. Du kan også lære mere om Kryptons teknologi og komme bag om de spektakulære actionscener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Bros..

Titel: Man Of Steel
Original Titel: Man Of Steel
Premieredato: 23. oktober 2013
Instruktør: Zack Snyder
Skuespillere: Henry Cavill, Amy Adams, Russell Crowe, Diane Lane, Kevin Costner, Laurence Fishburne, Michael Shannon, Antje Traue, Ayelet Surer, Christopher Meloni
Spilletid: 142 min.
Selskab: Legendary Pictures, Syncopy, 2013
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...