Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Maos Sidste Danser

24. september 2011 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Maos Sidste Danser billede

Fantastisk drama om den lille mands kamp mod et indoktrinerende styre...

Li Cunxin (Chi Cao) ankommer til USA, indlogeres hos balletinstruktøren Ben (Bruce Greenwood - National Treasure 2, Super 8, Capote Dinner For Schmucks), og er nu klar til at udfolde sin dygtighed i den klassiske kunstart. I takt med at han skal lære det nye land at kende, på godt og ondt, husker han også tilbage på sin tid som dreng under det maoistiske styre.

Som dreng udvælges Li Cunxin til udvælgelsestræning i Beijing, og han udstår megen smerte i smidighedsøvelserne og slipper derfor gennem det smalle nåleøje om adgang til selve balletskolen. Selvom Li gør det utroligt godt, er skolen dog ikke et rart sted at være, for disciplinen er hård og kontant. Og en lille drengs savn af familien hjemme i landsbyen, kommer til tårer ved nattetid – hvilket blot er endnu en smerte man skal bide i sig, for den slags følelser er blot et tegn på svaghed!

Som voksen åbner der sig nu tilmed endnu en ny verden, for den lærdom Li har fået i Kina, passer overhovedet ikke til hans nye virkelighed i staterne. Med sætninger med i rygsækken som: kapitalistiske lande lever under frygtelige forhold, ja nærmest ubeskrivelige og næsten uden dagslys, ja så siger det jo sig selv at Li er helt uden for nummer, da han skal opleve almindelige ting i USA som det at besøge et diskotek og kunsten at drikke en sodavand med brus. Ja, det kildrer i næsen. Og minsandten om ikke også Li forsøger at tysse på amerikanere som udbasunerer at de ikke bryder sig om deres eget lands præsident. Ja, den slags var nok ikke gået i Kina!

Li Cunxins liv har primært bestået af en lang række hårde kampe, hvilket filmen også formår at skildre. Ikke mindst da Li udvikler sig til at blive en lysende balletstjerne i USA og samtidig finder den store kærlighed i Liz (Amanda Schull – One Tree Hill, J. Edgar). Herefter ønsker Li ikke at returnere til Kina, men det kinesiske styre har ikke i sinde at imødekomme Lis ønske, da det jo kun kan bringe ideologien i miskredit. Der er kun én mulighed for at få dette bragt i orden, og det er ved at stille Li et endegyldigt ultimatum. Resultatet bliver en medfølt og indlevelsesrig oplevelse. Filmen er selvsagt ikke nogen decideret danse-film, og ej heller tillagt nogen nødvendighed at kende til balletverdenen. Det er tilfældigvis blot den ramme som Li Cunxins liv har befundet sig i. Maos Sidste Danser kredser samtidig om temaer som berømmelse, kærlighed, afvisning, opbrud og frihed. Du vil helt sikkert blive underholdt af Bruce Beresfords (Driving Miss Daisy) flot indfangede fremstilling af balletdanseren. Så hvis du tænker: Åh nej, en asiatisk omgang vild med dans, så snyder du kun dig selv!

Filmen er baseret på Li Cunxin selvbiografi af samme navn. Faktisk er Chi Cao, som spiller Li i filmen, søn af Li Cunxins dansetrænere på Beijings danse-akademi. Og netop det er baggrunden for Li's valg af Chi Cao som portrættør. Det er Chi Cao's første filmrolle nogensinde og det gør han utrolig godt. Nu har han så også balletten naturligt inde under huden, da han bl.a. i 1995 blev optaget på Birmingham Royal Ballet, og blot 7 år senere blev udnævnt til inspektør for stedet.

I de øvrige væsentligste roller ses Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Blue Velvet, Desperate Housewives), Jack Thompson (Australia, Star Wars II, The Good German) og Joan Chen (Den Sidste Kejser, Lust, Caution,).

Udgivelsen indeholder ikke noget bonus materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Maos Sidste Danser
Original Titel: Maos Last Dancer
Premieredato: 13. september 2011
Instruktør: Bruce Beresford
Skuespillere: Chi Cao, Joan Chen, Bruce Greenwood, Kyle MacLachlan, Amanda Schull, Jack Thompson, Aden Young, Camilla Vergotis, Madeleine Eastoe, Chengwu Guo, Wang Shuang Bao
Spilletid: 117 min.
Selskab: Screen Australia, Great Scott Production, 2009
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...