Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Marquis de Sade: Justine

29. oktober 2009 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Marquis de Sade: Justine billede

Ikke nær så slibrigt som man umiddelbart skulle tro.

Hvis man dømmer Jess Francos ”Marquis de Sade: Justine” (1969) ud fra coverdesignet på den danske dvd-udgivelse fra Another World Entertainment, skulle man tro, at der her var tale om klassisk sleaze i bedste exploitationstil. Men skinnet bedrager, for Francos filmatisering af Marquis de Sades værk, er overraskende velfortalt og flot. Naturligvis er der er et bærende erotisk element gennem hele filmen, men heldigvis falder Jess Franco ikke for fristelsen, og holder erotikken på et smagfuldt niveau.

I filmen møder vi den unge Justine (spillet af den dengang kun 17årige Romina Power), der bliver sat på gaden, efter hendes forældre er gået bankerot. Den unge og lidt naive pige bliver hurtigt et nemt offer for gadens bærme, deriblandt en ondskabsfuld munk (Jack Palance i storform!). Det går naturligvis gruelig galt for den unge pige, der roder sig ud i de værst tænkelige situationer.

Der er noget H.C. Andersensk over filmens historie om den uskyldsrene pige, der må gå så grueligt meget igennem inden den forløsende lykkelige afslutning. Det er i øvrigt værd at bemærke at de Sades originale værk havde en langt grummere slutning end filmens, der virker en anelse påklistret og falsk. Men når det så er sagt, så er Jess Francos film en helstøbt og underholdende oplevelse. Det er især Francos konstante udstilling af ondskab og godhed, der holder filmen oppe, og til trods for at filmens samlede længde lyder på 119 minutter, så kedede jeg mig ikke, til trods for at jeg altid har haft det svært med periode-film. Detaljerne i billederne, kulisserne og kostumerne er fremragende, og det bliver kun bedre af, at der originale print, hvorfra man har hentet materialet til dvd’en, har været i god stand. Derfor kan AWE’s udgivelse af ”Marquis de Sade: Justine” blære sig med en lækker billedside uden snavs, ridser og andre irritationsmomenter.
Skuespillet er fint, og især Jack Palance er yderst seværdig. En af mine personlige helte, Klaus Kinski, spiller Marquis de Sade, hvilket han naturligvis gør til perfektion med en blanding af djævelsk arrighed og patetisk armod.

”Marquis de Sade: Justine” er bestemt ikke noget filmisk mesterværk, man filmen har alligevel en hel de kvaliteter, der bestemt gør den seværdig. En smuk og erotisk film man kan varme sig på i vinterkulden.

Ekstramateriale

Bonusmaterialet består primært af en glimrende lille nyproduceret dokumentar om tilblivelsen af filmen. Derudover får man oven i hatten alt lige fra biografier til trailers og trivia om filmen. Derudover får man en god booklet om filmen, skrevet af de Sade connaisseur, Bo Gorzelak Pedersen. Alt i alt en herlig filmpakke.
4 ON-Z stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Marquis de Sade: Justine
Original Titel: Marquis de Sade: Justine
Premieredato: 13. oktober 2009
Instruktør: Jess Franco
Skuespillere: Romina Power, Klaus Kinski, Jack Palance
Spilletid: 119 min.
Selskab: Etablissement Sargon 1969/ Another World Entertainment 2009
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...