Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Match Point.

5. september 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Match Point. billede

Woody Allens nyeste film har været udsat for megen debat. Nu er det muligt selv at få syn for sagen. Match Point er et fint lille thriller drama der holder hvad den lover.

Chris (Jonathan Rhys Davis ) er en tidligere professionel tennisspiller der nu søger andre græsgange. Han lander i en fin tennisklub uden for London og her bliver han ansat som personlig træner for de unge, de smukke og de rige. Her møder han rigmands sønnen Tom ( Matthew Goode ), der nærmest tager ham under sine vinger og introducere ham for resten af hans familie. Her møder Chris søsteren Chloe (Emily Mortimer ) og de to bliver hurtigt meget forelskede. Chloes mor og far syntes om hendes nye fyr og inden længe e r han ansat i faderens ( Brian Cox ) firma, i hvilket han hurtigt arbejder sig op af.
Toms kæreste, den smukke og forføriske skuespiller wannabe Nola (Scarlett Johansson ) tiltrækker imidlertid Chris’s opmærksomhed. Og da hun forlader Tom ser Chris sit snit til at lægge an på den mystiske skønhed. De indleder et hedt forhold der i hemmelighed udfolder sig for øjenene af Chloe. Men Nola vil have Chris for sig selv og snart er han viklet ind i et spind af løgne og bedrag og hans trygge tilværelse ser ud til at vælte i ruiner. Men han er ikke sådan at tæmme, og snart har en desperat plan der for altid vil begrave hemmeligheden om hans mystiske elsker.

Alle filmelskeres lille neurotiker Woody Allen er tilbage i topform med et thriller drama, der slår fast at der stadigvæk er saft og kraft i den lille vindtørre mand med de tykke hornbriller.
Woody Allen ha ri en lang årrække slået sit navn fast som den lille mand med de store men meget personlige historier, der næsten alle foregår i og omkring hans elskede New York. Han er en filmisk storby poet der med hans skæve karakterer og skarpe humor altid er parat til at fremstille sig selv i hovedrollen som en ilde tilredt neurotiker. Af Woody Allens hovedværker kan nævnes: Crimes and Misdemeanores, Annie Hall, Manhattan, September, Den røde rose fra Cairo, Hannah og hendes søstre og Radio Days.
Men rækken af hans film er lang og det er jo en smags sag hvilke en af hans film der ligger ens hjerte nærmest. Der er så meget forskelligt at vælge imellem, og nu fører han med Match point en ny til rækken. Den er et thriller drama med et ungt cast og den foregår i London langt væk fra Allens elskede og sikre legeplads i New York.

Match Point er stramt fortalt, og der bliver brugt lang tid på at sætte scenen for det store drama. Man bliver som tilskuer flot præsenteret for de enkelte karakterer, og det giver pote når bøtten vendes rundt og dramaet skifter til regulær thriller. Woody Allen kan sit håndværk og derfor er intet overladt til tilfældighederne.

Match Point er en for Woody Allen uhørt lang film. Den vare omkring 2 timer, men heldigvis føles dette ikke for langt da det er en fornøjelse at være i selskab med skuespillerne og deres fine præstationer. Jonathan Rhys Davis er iskold og beregnende i sin rolle som Chris, Emily Mortimer er sød og en smule naiv som Chloe og Scarlett Johansson er uimodståelig fræk og dejlig som den forførende Nola.
Også birollerne er flot besat og som Chloes far ses Brian Cox der levere en solid præstation og, Penelope Wilton er moderen der bestemt ikke syntes om at hendes søn dater en sjusket skuespillerinde uden fremtid.

Match point handler om held, kærlighed, lidenskab og begær. Den handler om at stræbe efter det uopnåelige og om at bibeholde sin plads når man har nået toppen selvom ens begær og lidenskab efter kødelige og forbudte lyster vil noget andet.
Det er den mørke side af mennesket Woody Allen, er inde og rode rundt i. Noget der ligger begravet dybt inde i os alle, som en sovende vulkan klar til udbrud når lysten melder sig. I Match point er det Nola der tænder Chris’s vulkan. Han rider med på legen indtil det er for sent, og først der opdager han at han må gøre noget drastisk for at hans trygge rammer ikke skal falde sammen som et korthus omkring øerne på ham. Men først må han tæmme sin forbudte og glødede lidenskab.

Match point er bestemt ikke Woody Allens bedste film. Den kommer ingen gang tæt på. Men den formår alligevel at underholde og holder hele vejen hvad den lover. Derfor er den absolut seværdig, og et must for alle Allen fans, da den bestemt er noget af det bedre, der er kommet fra den lille fyr fra Manhattan de sidste par år.

Ekstramateriale:

Der er kun en trailershow at finde på denne udgivelse. Intet der er relevant for Woody Allens film.

Match Point er flot overført og billedet er letterbox 1.85:1. og lyden er Dolby Digital.

Læs i øvrigt biograf anmeldelsen andet sted på On-Z.

Filmen er venligst udlånt af Scanbox.

Titel: Match Point.
Original Titel: Match Point.
Premieredato: 5. september 2006
Instruktør: Woody Allen.
Skuespillere: Jonathan Rhys Davis, Scarlett Johansson, Emily Mortimer, Penelope Wilton, Matthew Goode, Brian Cox
Spilletid: 119 min.
Selskab: BBC - Films. 2005.
Genre: Drama


Scarlett Johansson og Woody Allen på settet til Match Point.
Scarlett Johansson og Woody Allen på settet til Match Point.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...