Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Matchmaking Mayor - Borgmester i byen uden bryllupper

23. august 2012 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

Matchmaking Mayor - Borgmester i byen uden bryllupper billede

Menneskeligt Pandasamfund i Slovakiet.

Den usynlige kærlighed
I et samfund hvor døtre og sønner i deres sene voksenalder stadig bor hjemme hos deres mødre og måske endda deler soveværelse med hende. I et samfund hvor den single mekanikerjomfru hører ”Power of Love” på værkstedet og den 40-årige rengøringsdame kun har haft et platonisk kærlighedsforhold. I et samfund hvor det nu er syv år siden, at en single mand gjorde alt klar i hjemmet han vil dele med sine fremtidige kone, som han endnu ikke har fundet. I et samfund hvor alt fungere undtagen kærligheden.

Matchmaking Mayor er en dokumentarfilm om den slovakiske landsby Zemplinske Hamre, der er livstruet af en blanding af alkoholisme, enspænderhed og ensomhed. Da borgmesteren Jozef Gajdos trådte til, blev der ryddet op i byen, arbejdsløsheden forsvandt næsten, kabel tv’et kom til og sportsarenaer blev bygget, men en ting har han ikke kunnet ændre: beboernes lyst til at indgå ægteskab, lave børn og dermed redde bysamfundet for udryddelse. Gadjos arrangerer derfor en sommerfest i byen for alle single mænd og kvinder i et desperat forsøg på at få byens sovende beboere til live og finde hinanden. Ikke en helt nem opgave.

Pandasamfund
Zemplinske Hamre ligger ude i ingenting omgivet af den slovakiske natur af bjerge og skove. Beboerne har fået indhold i livet ved hjælp af fast arbejde og rige muligheder for underholdning, men deres sociale evner til at integrere sig med hinanden mangler. Gadjos mange tiltag har løftet byen, men alkoholismen er fortsat mere sandsynligt end ægteskab og udadtil ligner den fortsat en by i Rusland: til tider forladt, farveløs og uddøende.

Gadjos er den største optimist og han benytter dagligt byens centralt placeret højtaleranlæg, til at udbringe sine meninger, idéer og budskaber for den levende døde befolkning. Det er dog uvist, hvor meget de egentlig lytter og tager til sig.
Bysamfundet er ved at dø ud. De gamle dyder med hierarkiet i familien og de religiøse værdier er velbevaret. Det er bare som om, at vi befinder os i et stort menneskeligt pandasamfund, hvor menneskerne i byen har glemt, hvad det vil sige at reproducere sig selv. De har det godt nok ved, at passe sig selv og komme igennem dagen.

Kan man tvinge kærligheden?
Men kan man som borgmester tillade sig, at blande sig i befolkningens kærlighedsliv? Gadjos har tvunget sine politiske idealer ned over byen og løftet den gevaldigt, men er der ikke en grænse for, hvor meget en politiker kan blande sig? Ingen tvivl om at beboerne elsker Gadjos for hans forbedringer, men hans ihærdighed og måske lidt for krænkende indsats på kærlighedsfronten, kan ikke undgås at føles anmassende og pressende på dem. Det er et interessant dilemma, for man kan vel heller ikke som borgmester have, at byen uddør.

Gadjos udvælger blandt byens beboere hvem, som skal inviteres og hans kone går derefter dør til dør og inviterer dem personligt. Festen udspiller sig som en forholdsvis pinlig affære, hvor bandet spiller for tomme sale de første to timer og forskellige udvalgte par påtvinges til sjælere, ballondans og bankospil. Men man må give Gadjos for, at forsøge at redde samfundet. Men spørgsmålet er, om man kan tvinge kærligheden?

Matchmaking Mayor er en lille film, der nok kun vil finde et lille publikum. Den visuelle side er ikke prangende, men den historie som instruktøren Erika Hníková har haft på hjertet, bliver fortalt roligt, nøgternt og ærligt uden nogle sidespring. Filmen er tankevækkende på mange facetter, men alligevel virker den verden så langt væk, fra alt man kender. Man kan godt sidde med følelsen af, hvad denne film egentlig kommer en ved. På den måde er filmen ikke andet end en lille pudsig historie, der nok er godt fortalt og underholdende i sig selv, men som virker ligegyldig i sidste ende.

Titel: Matchmaking Mayor - Borgmester i byen uden bryllupper
Original Titel: Nesvatbov
Premieredato: 23. august 2012
Instruktør: Erika Hníková
Skuespillere: Jozef Gajdos, Dana Paseková, Monika Maxová, Janco Ogurcák, Dodo Barna, Marián Lenka
Spilletid: 72 min.
Selskab: Øst for Paradis, Endorfilm, CinemArt, 2012
Genre: Dokumentar , Drama
Link: http://www.nesvatbov.cz/en/index.html
Blomstrer kærligheden her?
Blomstrer kærligheden her?
Alt er gjort klar. Konen mangler bare
Alt er gjort klar. Konen mangler bare
Det eneste pølse hun får
Det eneste pølse hun får


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...