Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Max Pinlig

5. december 2008 af Christian Arhoff Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Max Pinlig billede

Filmversionen af den populære ungdomsserie er i biograferne, og den er bestemt ikke den pinligste biografoplevelse

Danske børnefilm er sjældent noget værd. De bedste formår at underholde på et overfladisk niveau og de dårligste roder rundt med temaer omkring børn som de så gerne vil sige en masse om, men tydeligvis intet ved om. "Max Pinlig" formår at gå hvor meget få danske børnefilm har gået de seneste par år, for skønt filmen ikke er noget mesterværk, har den stadig en masse vedkommende ting at sige, mens den samtidig formår at underholde. En slags feel-good film for børn.

Max kæmper for at virke cool. han vil så gerne være cool og tjekket, og det ser ud som om det er ved at lykkes, da han begynder at blive accepteret af de seje børn i hans klasse. Det betyder dog at han ikke længere kan være venner med sine gamle venner Hassan og Esther. Ihvertfald ikke i klassen. Samtidig er Max ved at komme i puberteten, og er blevet interesseret i Ofelia, også fra klassen. Dette fører naturligvis til en masse pinlige udfald fra Max, der kæmper den evige kamp for at virke interessent. Max vil gerne bruge jul og nytår sammen med hende, men hvordan fortæller man det til mor så hun forstår det? Samtidig vil Max gerne holde en nytårsfest hjemme hos ham, men hans nye venner vil ikke have Ester og Hassan med til festen, noget der bekymre Max meget. Samtidig kæmper han den konstante kamp med sin mor, der ligegyldigt hvad hun gør, fremstår pinlig, ihvertfald i følge Max.

"Max Pinlig" er en filmversion af DR-serien "Max" fra 2007, der modtog TV-prisen for bedste tv-serie for børn og unge, og filmen vil på samme måde charmere publikum med sin ærlige pinlighed og skæve humor, samt sin præcise fremstillig af en 12-årig drengs konstante forsøg på at passe ind. Instruktør Lotte Svendsen, der også stod bag serien, har formået at tage seriens temaer og bruge dem i en lidt større historie, samt at gøre det til julefilm istedet, og det fungere så godt som det kunne. Skuespillet er godt for det meste, Børneskuespillerne er tålelige, uden de store momenter, men de gør det de skal, mens Mette Horn som Mor, og Lars Bom, som den gale nabo Steen Cold, er de bedste.

Alt i alt er der ikke så meget mere at sige omkring "Max Pinlig" Hvis du kunne lide serien, er denne mere af det samme, og hvis du ikke har set den, kan den sagtens ses uden den store baggrundsviden. "Max Pinlig" er pinlig, skæv, sjov og charmerende og julens indtil videre bedste børnefilm.

Titel: Max Pinlig
Original Titel: Max Pinlig
Premieredato: 5. december 2008
Instruktør: Lotte Svendsen
Skuespillere: Mette Horn, Lars Bom, Samuel Heller Seiffert, Ophelia Eriksen, Anna Agafia Svideniouk Egholm
Spilletid: 98 min.
Selskab: SF Film, 2008
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...