Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Med Livet Som Indsats

19. juli 2012 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Med Livet Som Indsats billede

Hvad man ikke gør for retfærdigheden...

Nick Cassidy (Sam Worthington – Avatar, Terminator: Salvation, Wrath Of The Titans) er tidligere politimand, nu straffefange. Han får udgangstilladelse for en dag, da hans far skal begraves. En efterfølgende infight med Nicks bror Joey (Jamie Bell – King Kong, Dear Wendy, Tintin) resulterer i at Nick har held til at stikke af fra sine oppassere. Siden står han på kanten af et højhus i New York, parat til at kaste sig ud. Han har efterladt sig et trusselsbrev, hvor han fortæller at han agter at springe i døden, som den uskyldige mand han ser sig selv som. Tilsyneladende vil Nick skabe opmærksomhed omkring sin fængselsdom, som han øjensynlig er idømt på forkert grundlag. Han har i hvert fald hele New Yorks opmærksomhed, da tv-stationerne ikke er sene til at dække direkte fra den tilspidsede situation. Ja faktisk så meget opmærksomhed at Joey kan operere helt uforstyrret med en udspekuleret plan.

Der er på sin vis både noget grufuldt og (ækelt nok) samtidig noget vanvittigt spændende omkring dette tema med at springe i døden for sin ret. Mens denne film havde biograf-premiere, kunne man se den dengang dvd-aktuelle The Ledge, som også handler om høje huse og en desperat mand på afgrundens rand. Der er dog væsentlige forskellige i handling og plot for de to film, og har du ikke set The Ledge endnu, så har du altså hele to skud i bøssen for at komme i kontakt med din eventuelle højdeskræk. Her har vi den så igen, i Med Livet Som Indsats (originaltitel: Man On A Ledge). Og lad os bare kippe lidt med Dannebrog, for der er dansk islæt i instruktørstolen. Æblet falder sjældent langt fra stammen, og derfor er det naturligt nok at Asger Leth er gået i sin fars (Jørgen Leth) fodspor. Og så alligevel ikke, for Jørgens film har mere været eksperimentariske, dokumentariske eller deciderede portrætfilm. Og det kan man ikke kalde Med Livet Som Indsats. Det er nemlig en vaskeægte Hollywood-thriller.

Og det er et ganske stærkt team som Asger Leth har samlet. Foruden Worthington og Bell, tæller rollelisten også Elizabeth Banks (Seabiscuit, The Next Three Days) og Edward Burns (Saving Private Ryan) som de to primære politifolk som er på sagen. Anthony Mackie (Real Steel, The Adjustment Bureau) spiller Nicks tidligere kollega, mens Kyra Sedgwick (The Woodsman) spiller en højt profileret journalist. Og sidst men ikke mindst, skal vi da ikke glemme Ed Harris (Dybet, Apollo 13, The Rock) som giver den som rigmand i diamant-branchen. Kan dette storslåede ensemble så levere så det hyler for ørerne?

Tja, Med Livet Som Indsats har sine øjeblikke, men som samlet værk kan den ikke holde den spænding som en thriller af denne størrelse burde kunne diske op med. Det er faktisk den første halve time som er den stærkeste. Her er ikke alle kort lagt på bordet, og man kan selv sidde og lade sig rive med i gætterier og formodninger. Når vi når halvvejs ind i filmen, er alle hjørner afsøgt og en strømlinet rejse mod klimaks kan begynde. Og det er så også lige nøjagtig her at filmen (og Asger Leth) taber pusten. Det virker som om at filmen ret hurtigt har præsteret, og nu blot skal køre en sikker sejr hjem. Og det er netop sikkerheden som bliver det svage punkt, for filmens slutspurt byder ikke på overraskelser eller twists som ville kunne få seeren til at spærre øjnene op, eller få vedkommende til at føle sig blanket af, med et eller andet hokus pokus som man ikke havde forudset.

Kort sagt, så formår filmen at gøre sig interessant ret hurtigt, men bliver så en anelse selvfed, som i dette tilfælde kan oversættes med ordinær. En skam nu hvor vi (læs: Danmark) havde chancen for igen at spille med musklerne på den store scene. Filmen kan dog sagtens tåles at ses, bevares. Men der var bare i den grad lagt i kakkelovnen, og så viser det sig at brændet i sidste ende er fugtigt. Og det udløser ikke mere end 3 stjerner herfra.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Med Livet Som Indsats
Original Titel: Med Livet Som Indsats
Premieredato: 10. juli 2012
Instruktør: Asger Leth
Skuespillere: Sam Worthington, Jamie Bell, Elizabeth Banks, Ed Harris, Anthony Mackie, Kyra Sedgwick, Genesis Rodriguez, Edward Burns, Titus Welliver
Spilletid: 102 min.
Selskab: Summit Entertainment, Di Bonaventura Production, 2011
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...