Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Medium: The Second Season

22. marts 2008 af Robert Johannes Rasmussen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Medium: The Second Season billede

“Medium” er en NBC-serie, der pt. kører på sin fjerde succesrige sæson med Patricia Arquette i rollen som den clairvoyante Allison DuBois. Nu er anden sæson fra CBS Paramount i handlen.

I “Medium” spiller Emmy-vinderen Patricia Arquette den clairvoyante Allison DuBois, der arbejder for den offentlige anklager i Phoenix, Arizona. Hun hjemsøges dagligt af uhyggelige syner – hun ser døde mennesker – og vælger at bruge sine synske evner til at opklare forbrydelser begået af alskens depraveret afskum. Sammen med sin chef Manuel Devalos (Miguel Sandoval fra blandt andet “Alias”) forsøger hun at overbevise skeptikere i rets- og politisystemet om, at hendes evner kan give dem et forspring i opklaringen af forbrydelser.

Langsomt udvikler hun sin clairvoyante kunnen, og fra at kunne opleve og se fremtiden i sine drømme, begynder hun også at kunne tale med døde mennesker og læse de levendes tanker. Hun er et clairvoyant multigeni, der har givet evnerne videre til sine tre døtre, der også er synske – dog i mindre grad.

Anden sæson af denne suveræne og velspillede crime/thriller/drama serie byder på en lang række komplicerede, blodige, spændende og uhyggelige episoder – hele 22 af slagsen, for at være præcis. Blandt andet skal Allison finde frem til en seriemorder i “When Push Comes to Shove”. Hun hjælper i en kidnapningssag – “Light Sleeper” – og hun bliver besat af en seriemorder i “Method to His Madness” – og så møder vi ingen ringere end Kelsey Grammer i rollen som dødsengel!

“Medium” har været besøgt af en lang række gæsteskuespillere, der blandt andet tæller Anjelica Huston, Eric Stoltz, Molly Ringwald, Jason Priestley og naturligvis Kelsey Grammer, der også fungerer som executive producer på serien.

Serien er i øvrigt skabt af Glenn Gordon Caron, der også er manden bag den populære ABC-serie “Moonlighting”, der kørte over fem sæsoner fra 1985 til 1989 med Bruce Willis og Cybill Shepherd som detektiverne David Addison og Madelyn Hayes. Så det vidner jo om kvalitet! Han har baseret “Medium” på den virkelige Allison DuBois, der efter sigende gentagne gange har brugt sine clairvoyante evner til at hjælpe med at opklare forbrydelser rundt om i USA.

I en tid, hvor der produceres så meget godt tv-fiktion, og hvor denne har opnået en kvalitet, der er fuldt på højde med filmen som medie kan præstere, er der større chance for, at en serie dør en tidlig død end at den får lov at leve mange sæsoner. Heldigvis har producenterne og tv-selskabet endnu ikke sat en stopper for “Medium”, der blot bliver bedre episode for episode, sæson for sæson. Især Patricia Arquette (men også Jake Weber, der spiller Allisons mand) leverer nogle meget fine præstationer. Patricia Arquette er da også blevet hædret med en Emmy i 2005 for sin portrættering af Allison DuBois – hvilket er fuldt berettiget.

Sammenlignet med de første episoder i første sæson – især den sløve og underligt klippede pilot – har anden sæson udviklet sig til en mere helstøbt fornøjelse, hvor manuskriptforfatterne har fået styr på plottet og karaktererne. Som skrevet ovenfor, så er “Medium” en serie, der vinder for hvert afsnit. Så hvis man holder af det overnaturlige, så bør man give serien en chance. I øvrigt afsluttes første sæson med en cliffhanger, så hvis man vil have afslutningen på denne, så er man jo nødt til at investere i anden sæson også.

Serien skriver sig fint ind blandt en række øvrige tv-fiktioner, hvor det overnaturlige dikterer handlingens gang. Blandt andet spillede Eliza Duschku en lignende rolle som clairvoyant i den to sæson lange FOX-serie “Tru Calling”, der kørte fra 2003 til 2005, men som blev taget af programmet i utide pga. dalende seertal. Ligeledes kører den succesfulde WB-serie “Supernatural” på sin tredje sæson, så der er publikum nok til det overnaturlige!

Episodeguide til anden sæson af “Medium”:

01 – When Push Comes to Shove: Part 2
02 – The Song Remains the Same
03 – Time Out of Mind
04 – Light Sleeper
05 – Sweet Dreams
06 – Dead Aim
07 – Judge, Jury and Executioner
08 – Too Close Call
09 – Still Life
10 – The Reckoning
11 – Method to His Madness
12 – Doctor’s Orders
13 – Rasing Cain
14 – A Changed Man
15 – Sweet Child O’Mine
16 – Allison Wonderland
17 – Lucky in Love
18 – S.O.S.
19 – Knowing Her
20 – The Darkness is Light Enough
21 – Death Takes a Policy
22 – Twice Upon a Time

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Medium: The Second Season
Original Titel: Medium: The Second Season
Premieredato: 11. marts 2008
Instruktør: Glenn Gordon Caron (creator)
Skuespillere: Patricia Arquette, Jake Weber, Sofia Vassilieva, Miguel Sandoval, Maria Lark, David Cubitt, Kelsey Grammer
Spilletid: 906 min.
Selskab: CBS
Genre: Thriller





banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...