Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Undtagelsen
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Meet The Spartans

18. april 2008 af Nicki Jensen

1 stjerner Skriv en kommentar

Meet The Spartans billede

Intetsigende spoof over "300" er dødfødt humor, langt under laveste fællesnævner

Indrømmet. Spoof-genren er skabt til et helt bestemt segment af filmpublikummet, og det er muligvis den der ligger under for mest had hos anmelderne. Der er dog visse højdepunkter, såsom ”Top Secret!”, ”Dødbringende Måben” og ”Ghettoblaster” - og ikke mindst ”Høj Pistolføring” og ”Højt at flyve” serierne. Dog er det virkeligt længe siden, at der er kommet noget af blot jævn kvalitet og med forfatter-instruktørerne Jason Friedberg og Aaron Seltzer mættes marked i den grad med bl.a. ”Scary Movie” filmene og senest ”Epic Movie” fra sidste år. Helt i samme spor følger nu ”Meet The Spartans”, med baby komik af den komplet humorforladte slags.

Som noget relativt usædvanligt, er rammerne om ”Meet The Spartans” bygget op omkring en anden film - nemlig på Zack Snyders tegneseriefilmatisering ”300”. Kong Leonidas står i spidsen for krigerfolket spartanerne, som perserkongen Xerxes har sat sig for at udradere. Der lægges hårdt ud med plathederne, da Xerxes' udsending losses ned i byens skraldespand af et endeløst hul for forbrydere – sammen med bl.a. Britney Spears. Som perler på en snor følger den ene prutte-bæ episode efter den anden, hvor diverse blockbusters som ”Spider-Man”, kendisser som Paris Hilton og reality-shows som ”American Idols” mobbes.

Naturligvis er en spoof barnlig og plat, men denne gang fokuseres der på en helt tydelig målgruppe, nemlig teenagere. Carmen Elektra beriger med potente fortrin, der trækkes på computerspillet ”Grand Theft Auto” og der er proppet med bl.a. ”Red Bull” product placements. Derfor er ”Meet The Spartans” i virkeligheden ikke en pind bedre end det, den gør grin med – hvilket er helt utroligt selvmodsigende på en temmelig stupid måde. Det er naturligvis spoof'ens evige paradoks, men her er der hverken selvironisk distance eller blot et moment af lårklaskende humor. Det bliver aldrig sjovt, men er i stedet ekstraordinært pinligt, pubertært og irriterende når en baby overskider en spartaner eller når Leonidas lammetæver pingviner fra ”Happy Feet”.

Der er ikke rigtigt nogen eksistensberettigelse for ”Meet The Spartans”, der er ingen kvalitet og værst af alt er filmen overhovedet ikke sjov. En film skal ses på sine egne præmisser – og ”Meet The Spartans” er muligvis en af de værste spoofs der nogensinde er lavet. Hvis der endeligt skal ses en nyere en af slagsen, skal man hellere give sig i kast med ”Scary Movie 4”. Den er på ingen måde fantastisk, men der er i det mindste nogle enkelte guldkorn, modsat denne der aldrig byder på andet end pruttelyde og ikke-humoristiske dumheder af rang.

Titel: Meet The Spartans
Original Titel: Meet The Spartans
Premieredato: 17. april 2008
Instruktør: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Skuespillere: Sean Maguire, Carmen Electra, Kevin Sarbo, Method Man
Spilletid: 80 min.
Selskab: 20th Century Fox, 2008
Genre: Humor
Link: http://www.meetthespartans.dk

banner
Overskrift Højre Block
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
SangklubbenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...