Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Back To Black
Back To Black billede

Immaculate
Civil War
Vogter
The Crow
Beetlejuice Beet...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Memory

25. juli 2024 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Memory billede

Jessica Chastain og Peter Sarsgaard leverer solide og ømme præstationer i den nyeste traumatiske dramafilm ”Memory”.

Barndomstraumer og misbrug kan efterlade dybe sår. Dette er omdrejningspunkterne i den mexicanske instruktør, Michel Francos seneste film, som muligvis kan være inspireret fra de latinske sæbeoperaer, men ikke mindst er meget nærværende.

Socialrådgiveren, Sylvia ( Jessica Chastain) er tidligere alkoholiker og lever en forsigtig tilværelse med sin teenagedatter. En dag møder hun tilfældigvis den lidt mystiske mand, Saul ( Peter Sarsgaard), der lider af tidlig demens. Sammen opstår et fortroligt, men turbulens forhold, som bringer dem tættere sammen, men også afslører fortidens hemmeligheder.

Der er ikke en finger at sætte på skuespillet. Både Jessica Chaistain og Peter Sarsgaard viser her, hvorfor de er nogle af tidens bedste skuespillere. Chaistain underspiller Sylvia, så der er plads til et meget nuanceret portræt, der undertoner fortidens hemmeligheder. Sågar formår Sarsgaard også at portrættere sig, som i Sylvias selskab ikke viser tydelige symptomer på den tidlige demens, fordi de begge finder tryghed i hinanden.

På mange måder er det ligesom at se teater på film, hvor filmen primært er styret af dens replikker og skuespillernes mimik. Det er tydeligt at se på alle heriblandt familiemedlemmer, at der stadig ligger kaos og traumer dybt begravet i familiedyden. Og ingen kan komme ordentligt videre grundet mistillid og begrænset dialog.

Der er et stort budskab omkring healing, og hvordan to sårende sjæle kan redde hinanden, men samtidig sympatier vi også med de andre i familien. Det er meget komplekse følelser, når en alkoholiker og demens mand mødes, og derfor spiller det også op til et stort internt og følelsesmæssigt familiedrama. Som mange andre private affære er det aldrig sort på hvidt.

”Memory” er et vellykket lille drama med fantastiske præstationer fra Jessica Chaistain og Peter Sarsgaard. To traumatiserede mennesker mødes, og begynder at heale hinanden, selvom det virker meget udfordrende, formår instruktør Michel Franco fortsat at fortælle en øm og intim fortælling.

Titel: Memory
Original Titel: Memory
Premieredato: 25. juli 2024
Instruktør: Michel Franco
Skuespillere: Jessica Chastain, Peter Sarsgaard, Merritt Wever, Brooke Timber, Elsie Fisher, Josh Charles, Jessica Harper
Spilletid: 99 min.
Selskab: Teorema, Reel Pictures, 2023
Genre: Drama






banner
Overskrift Højre Block
It Ends with Us
MaXXXine
The Crow
Mørkeland
Blink Twice
INDERST INDE 2 (...
Bad Boys: Ride o...
Longlegs
Borderlands
Bønderne



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...