Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Min Store Græske Tur

15. februar 2010 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Min Store Græske Tur billede

Turguiden der selv skal guides i kærlighedens kringelkroge...

Når en films originaltitel er My Life In Ruins, hvorfor oversætter man den så til den danske dvd-udgivelse ved navn Min Store Græske tur? Jo, ganske enkelt for at lokke folk til at tro at der er tale om en slags Mit Store Fede Græske Bryllup 2. Det eneste som tilnærmelsesvis er identisk med denne, er da lige Nia Vardalos som klovner lidt rundt i et græsk miljø. Rollen som giftemoden er skiftet ud med rollen som turguiden Georgia hos et ualmindeligt dårligt rejseselskab. Turisterne mener at hun er dybt kedelig, og der er da også langt hen ad vejen sandheden. Hun konkurrerer heftigt med kollegaen Nico om at tilbyde sine turister mest mulig kredit for pengene, men det er svært når Nico er lidt af en festabe, og Georgia en tør kiks. Samtidig bliver Georgia udstyret med en miserabel bus, en chauffør der minder mest om en abe, et dårligt hotel hvor intet virker. Og hvordan skulle det så blive nemt at få lavet en festlig tur? Bedst som hun er ved at give op og faktisk laver en skriftlig opsigelse, så vender tingene pludselig på hovedet og Georgia erfarer at man med nogle få ændringer kan blive den person man allerhelst vil være. Godt hjulpet af Richard Dreyfuss' (Stand By Me, Nærkontakt Af Tredje Grad, Mr. Hollands Opus) rolle som spasmageren Irv, lykkedes det Georgia at give Nico baghjul og samtidig finde kærligheden hvor hun mindst havde ventet det.

Filmen er en romantisk komedie af den slags som uge efter uge smides ud på dvd, og vi er retur i de sædvanlige rammer, opskrifter og ikke mindst klicheer angående denne genre. Men alligevel vinder filmen en lille landvindig på baggrund af nogle velskrevne replikker og nogle orginale spøjse optrin. Jeg er ikke verdensmester i at grine af slapstick, men her lykkedes det faktisk - og endda mod min vilje. Figurerne er ikke i nærheden af at passe ind som realistiske eksistenser, og de findes næppe mere forskellige. Af samme årsag har Georgia sit hyr med at få de sære folk til at tilpasse sig busturen rundt i Grækenland. Når der ikke går Morten Korch eller tømmermands-platheder i den, så er der lidt at more sig over, for selv om filmen skulle forestille at være en udviklingshistorie, så er der lige så stor fokus på rejselivets genstridigheder.
Men til syvende og sidst er vi altså ikke ude i nogen form for mesterværk eller episk storfilm. Vi er der hvor vi har været tusind gange før. Derfor bliver karakteren heller ikke sådan noget at skrive hjem om. Men 2 stjerner alene for at underholde på et vist plan samt at undgå fælder som ligegyldige sidehandlinger og uvæsentlige karakterer og ikke mindst at holde sig på et spiseligt minutantal.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Min Store Græske Tur
Original Titel: My Life In Ruins
Premieredato: 2. februar 2010
Instruktør: Donald Petrie
Skuespillere: Nia Vardalos, Richard Freyfuss, Maria Adanez, Maria Botto
Spilletid: 91 min.
Selskab: Echo Bridge Entertainment, 26 Films Production, 2008
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...