Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Mine Levende Billeder

12. november 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar

Mine Levende Billeder billede

Smuk samtalebog om Ghita Nørbys film

Det er efterhånden en smal sag at blive en kendis i dette årtusinde. Talent- og realityshows gør det nemt for alle, der skulle have lyst at komme i rampelyset. Der findes dog også de mennesker, der rent faktisk har talent, og i en så høj grad, at man uden at tøve kan kalde vedkommende for en stjerne. En af de stjerner, der i adskillige år har lyst klarest på den danske stjernehimmel på både teater og film, er Ghita Nørby. Hun har gennem tiden indspillet mere end 100 film, og det er disse, der er omdrejningspunktet i bogen Mine levende billeder.
Bogen er skrevet af Birger Wamberg, der ud over at være rutineret forfatter, tidligere har skrevet en anden samtalebog med Ghita Nørby; Mine egne veje fra 1995. Hr. Wamberg er både forfatter og litteraturhistoriker og hans beundring for både skuespilleren og mennesket Ghita Nørby skinner igennem på samtlige 154 sider.
Han skriver i indledningen, at han gerne vil bevare spontaniteten og improvisationen, der naturligt opstår i en samtale, og det er lykkes ud over al forventning. Man føler ikke bare at man er en flue på væggen, man føler i stedet at man sidder dér, mellem de to, med en kop varm kaffe i hånden og så bare lytter.

Det bliver til betragtninger over både de mange forskellige film Ghita Nørby har medvirket i, men også til generelle betragtninger over selve faget. Det formidles med indsigt og der hives gavmildt op af den gigantiske kuffert, der rummer minderne om de mange film.

Mine levende billeder kunne nemt være blevet en snæver bog, der kun lige akkurat var interessant for danske filmentusiaster, men selv om der af og til er en smule nørderi, så fungerer hele bogen på et så fint overordnet plan med gode træk ned i dybden.
Bogen falder uden problem ind som topkandidat til årets bedste samtalebog, og den kan kun anbefales varmt, varmt, varmt.

Titel: Mine Levende Billeder
Original Titel: Mine Levende Billeder
Premieredato: 12. november 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...