Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Minority Report

13. august 2002 af Lise Aakjær

5 stjerner Skriv en kommentar

Minority Report billede

Hvad ville du gøre, hvis du blev anklaget for et mord, du ikke havde begået... endnu?

I år 2054 har politiet etableret et tilsyneladende helt perfekt system til bekæmpelse af kriminalitet.
Ideen er at stoppe forbrydelserne inden de overhovedet finder sted. Tre synske oraklers fremtidsvisioner gør det muligt for lederen af før-drabsafdelingen John Anderton (Tom Cruise) og hans folk at ændre skæbnens gang.

I de 6 år systemet har eksisteret i Washington D.C. har der ikke fundet et eneste mord sted, så nu går overvejelserne på, om systemet skal gøres landsdækkende. Derfor dukker den unge FBI-agent Danny Witwer (Colin Farrell) op i afdelingen for at undersøge, om systemet alligevel skulle vise sig fejlbarligt.

Hovedpersonen John Anderton er en sørgelig sjæl. For en del år tilbage har han og konen Lara mistet deres lille søn, hvorefter ægteskabet også er knækket. Nu sidder han alene tilbage i sin højteknologiske lejlighed med blanke glasoverflader og dulmer sin smerte med narko og gamle holografi optagelser – fremtidens form for lysbilleder – af svundne lykkelige familiestunder.

Anderton lever og ånder for jobbet som chef for før-drabsafdelingen, derfor kommer det også som et chok for ham og hans omgivelser, at oraklerne pludselig udpeger ham som byens næste fremtidige morder! I et kapløb med tiden og med det klaustrofobiske overvågningssamfund, han lever i, skal han nu forsøge at ændre sin skæbne. Spørgsmålet er så, om det overhovedet lader sig gøre – for oraklerne tager aldrig fejl. Eller gør de?

Steven Spielberg har skabt en virkelig flot science-fiction film, der giver et gennemført kreativt og idérigt billede af fremtidens Amerika, hvor det moderne menneske lever med big brothers tunge blik i nakken konstant. Hele verden er computerstyret og elektronificeret, hvor bilerne kører på såvel lodrette som vandrette veje, og de elektroniske avisernes overskrifter ændrer sig automatisk alt efter verdens begivenheder.

Minority Report har en helt fantastisk næsten tryllebindende visuel magi med blå/grålige billeder af en verden fyldt med teknologiske vidundere og mareridt. Filmen er i det hele taget god mainstream underholdning, med både humor, action og en stærk politisk/moralsk undertone (det er jo en Spielberg-film).

Cruise klarer den bærende hovedrolle godt, hvor han fint skildrer John Anderton, som både den forpinte sjæl og hårdtslående action-helt, han er. Colin Farrell skal fremhæves i rollen som den karismatiske unge FBI-agent, og det samme skal Samantha Morton, der spiller det ledende orakel Agatha. Max von Sydow spiller (som sædvanligt) fremragende som direktør Lamar Burgess og Andertons ven og mentor.

I filmen understreges vigtigheden af at beskytte individets rettigheder og frihed i en højteknologisk tidsalder. Det kunne hævdes at være en plat eller klichéfyldt pointe, men ikke desto mindre synes den at give uhyggelig meget mening, som filmens handling skrider frem. Den dystre og uhyggelige fortælling kombineres godt med flere komiske elementer, hvilket alt i alt gør Minority Report til en god og spændende film, der tager sig et par gevaldige twists undervejs. Denne film må absolut karakteriseres som en af årets hidtil bedste.

Titel: Minority Report
Original Titel: Minority Report
Premieredato: 9. august 2002
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton, Max Von Sydow, Lois Smith, Peter Stormare, Tim Blake NelsonKathryn Morris, Daniel London, Tim Blake Nelson
Spilletid: 145 min.
Selskab: 20th century fox/DreamWorks
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.minorityreport.com/
Politiet i flyvende udrykning - John Anderton får mulighed for at folde sig ud som action-helt
Politiet i flyvende udrykning - John Anderton får mulighed for at folde sig ud som action-helt
Anderton og oraklet Agatha
Anderton og oraklet Agatha
Anderton i et hæsblæsende kapløb med mod sin egen skæbne
Anderton i et hæsblæsende kapløb med mod sin egen skæbne


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...