Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mirakel

9. november 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mirakel billede

12 årig Dennis lever i en drømmeverden. Ikke helt forstået der hjemme, og forelsket bliver han en dag benådet med særlige magiske evner, der får fatale konsekvenser.

Livet har ikke været så skånsomt med Dennis P (Stefan Pagels Andersen). Faren (Thomas Bo Larsen) døde for 8 år siden, og dannede par med moren (Sidse Babett Knudsen) som professionelle dansere. Moren er stadig bedrøvet og tynget af sorg, og noget pyldret.
Forelskelsen har også ramt Dennis P., Karen Elise (Stephania Potalivo) som er klassekammerat og orkanen i hans unge hjerte. Hun kan vældig godt lide Dennis, på en sådan venskabs agtig måde, men med Mick (Sebastian Jessen) er det på den rigtige kæreste agtige måde. Han er desværre også Dennis bedste ven.
Ikke mindst er der klasselæren Sandstrøm (Peter Frödin) som har udvalgt Dennis som sit ynglings offer.
Svære tider for den unge 12 årige, der som prikken under i´et, heller ikke har fået hår på den, (den der nede i underbukserne). Der er ingen anden udvej end at rette sin bøn i kirken. Underet sker, en personificeringen af faren, som engel stiger ned, og tildeler Dennis P magiske evner. Dem er han ikke sent til at opdage og gøre brug af. Og desværre bliver de magiske ønsker misbrugt, og afstedkommer nye tider, da nødvendigvis ikke er til det bedre, må Dennis P sande.

Filmen har en hårdtslående replik leveret af dansk films store maistro (Kim Fupz Aakeson), og ikke altid politisk korrekt (men hvad gør det). Filmen toner af og til over i musical, med en underfundig charme og humor, uden at det bliver det bærende element.
”Mirakel” formår at udtrykke en 12 årig drengs genvordigheder, med en troværdighed, trods eventyrlighederne. Da Dennis P selv får fundet tråden, stopper hans syner, med faren iklædt engle kostume, og andre absurditeter. En skift der ikke skader harmonien.
Skuespillet er ganske sublimt, Thomas Bo Larsen´s figur, er som skabt til manden, Peter Frödin er lidt tilbage i ”Det Brune Punktum”, og Sidse Babett Knudsen er en karakterskuespiller af rang. Børnene især Stefan Pagels Andersen gør det glimrende og troværdigt.
Musikken er komponeret af Kim Fupz Aakeson og instruktøren Natasha Arthy (”Se Til Venstre, Der Er En Svensker”, ”Fighter” m.m.), hvilket må siges at være en imponerende bedrift.

Ekstra materiale består af filmtrailere.
Desuden et spot på filmholdet, med diverse medvirkende og deres metier indenfor film.
Produktionsnoter beretter ganske kort om tilblivelsen og små facts om filmen.
Bag om filmen, som varer over 28 minutter, er ekstra materialets højdepunkt, med interview af skuespillerne, Natasha Arthy og Kim Fupz Aakeson.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Mirakel
Original Titel: Mirakel
Premieredato: 5. marts 2001
Instruktør: Natasha Arthy
Skuespillere: Stefan Pagels Andersen, Stephania Potalivo, Sebastian Jessen, Sidse Babett Knudsen, Peter Frödin, Thomas Bo Larsen
Spilletid: 75 min.
Selskab: Nimbus Film/Zentropa/2000
Genre: Familie
banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...