Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Misa min

6. maj 2005 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Misa min billede

Panteistisk børne- og ungdomsfilm der lige er noget for unge piger og drenge, der er i vagabonder-alderen

Den ti-årige Misa bærer på en sorg, hendes mor er nemlig død. Faren har fået en ny kæreste, som han nu skal på ferie sammen med, og Misa nægter at tage med. I stedet tager den unge tøs fra storbyen og op til sin mormor, der bor i det øde Lapland.

Den unge pige er noget skeptisk overfor mormors vaner, der bl.a. inkluderer ikke at have fjernsyn!!! Men efterhånden bliver Misa alligevel fascineret af den vilde natur, og hun inviteres med på en jagt-tur med en flok samiske halvforsvenskede naturfolk. Hun begynder således at forstå, at hun kan nå den døde mor gennem den besjælede natur. Skovens dybe kræfter kalder på pigen, og med ulvene som venner, bliver den unge tøs mere og mere ligeglad med sin mobiltelefon.

En flok krypskytter vil dræbe ulvene, som er en konkurrent til jagtbyttet, og Misa må mønstre alle sine kræfter for at redde en flok ulveunger. Her får hun brug for sin nyerhvervede samiske drengeven. Det bliver til en dramatisk jagt, hvor Misa begiver sig langt ud i det smukke laplandske landskab.

Filmen fortæller således en konkret spændingsbundet historie, der afspejler en indre konflikt i den sorgbetyngede pige. Som det kendes fra folkloren hænger de to niveauer nøje sammen på en måde, der helt klart er panteistisk. Enkelte vil nok finde historien en anelse patetisk men for børn i den rigtige alder, er ”Misa Min” en rigtig fin film, der tematiserer en række forhold.

I hovedrollen ses den meget charmerende Kim Jansson, mens mormoren ligeledes spilles ganske overbevisende af Lena Granhagen. Gennemgående er spillet troværdigt, hvilket giver filmen, det der skal til for at få den til at fungere.

Den svenske debutinstruktør Linus Troell har altså lavet en film, der måske nok ikke er, hverken revolutionerende eller fantastisk, men det er en god lille klassisk fortælling, som børnene vil få stor glæde af.

Dertil skal siges, at filmen er udført med en elegance, der alligevel hæver den lidt over gennemsnittet. De flotte billeder af det storladne landskab bliver fint koblet til den lille piges psykologiske problemer. Derfor er det blevet til en film, der appellerer til børn i vagabonderalderen (psykologisk velkendt fænomen at børn, der befinder sig i en form for løsrivelsesalder fantaserer om at vagabondere). En film, der måske lidt formanende fortæller piger og drenge i storbyens biografer, at der findes steder, hvor naturen endnu er levende.

Titel: Misa min
Original Titel: Misa mi
Premieredato: 29. april 2005
Instruktør: Linus Troell
Skuespillere: Kim Jansson, Lena Granhagen, Magnus Krepper, Per Nilja, Sverre Porsanger, Pierre Lindstedt, Anna Maria Blind, Jessica Forsberg
Spilletid: 83 min.
Selskab: Sweetwater, Øst for Paradis, 2003
Genre: Familie
Link: http://www.imdb.combanner
Overskrift Højre Block
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...