Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Mødet i Toscana

3. februar 2012 af Malene Vinther

5 stjerner Skriv en kommentar

Mødet i Toscana billede

En film, der ikke skal afsløres, men opleves!

Den middelaldrene, britiske forfatter James Miller (William Shimell) er i Toscana for at promovere sin seneste bog ”Certified Copy” om kunsthistoriens skel mellem kopier og originaler, og hvordan kopien i sig selv kan have værdi, fordi den leder os til originalen. Her møder han den smukke Elle (Juliette Binoche) en fransk kunsthandler, der har sin forretning i Toscana. De aftaler et møde senere og tager sammen til den skønne landsby Lucignano.

Det er svært at anmelde ”Mødet i Toscana” uden at give for meget bort. Særligt gengivelsen af filmens handling er en kompliceret affære, for der er som sådan ikke nogen. Filmen er Elle og James dialog og deres tur gennem Lucignano, og der er således tale om en helt igennem ”snakke-film”.

Endelig skal jeg anmelde en film, som er mere end bare en lineær fortælling, hvor jeg blot ukritisk skal tage i mod en handling, som er givet til mig. I min henrykkelse over denne lidt anderledes film er min notesblok da også fyldt op med alenlange skriverier om mere eller mindre spidsfindige observationer, analyser og fortolkningsmuligheder. Ikke desto mindre har jeg besluttet mig for, ikke at dele dem med jer.

Det smukke ved ”Certified Copy”, som filmen hedder på engelsk, en langt mere rammende titel end den danske, er at den kan forstås og fortolkes på forskellige måder. Det der gør filmen interessant og fængende er netop forundringen over, hvad fanden der foregår! Hvorfor mødes de? Hvorfor taler de sådan til hinanden? Kender de hinanden eller kender de ikke hinanden? Er det et spil, en leg eller er det virkelighed? Hvilken rolle spiller kopi versus original? Jeg vil ikke fratage nogen den filmiske oplevelse det er selv at jonglere med spørgsmålene og finde sin egen forståelse. Hvis man læser en fortolkning på forhånd, kan man stirre sig blind på denne, og så får man intet ud af filmen.

Det kan lyde meget kryptisk, men det er det nu ikke. Man skal ikke gå og tro, at man skal være hverken filosofisk anlagt eller sætte timer af til at fordøje denne film for at få noget ud af den - overhovedet ikk! Det er klart, at er man mere til action end ”snakke-film” er denne måske ikke lige sagen, men ellers vil jeg klart anbefale ”Certified Copy”. Det er ikke en film, der forsvinder fra erindringen lige så snart fjernsynet er slukket, den hænger fast og sætter tankerne i gang, lige som jeg kan li’ det. Toppet med en fantastisk skuespilpræstation fra særligt Binoche, en finurlig sammenblanding af engelsk, fransk og italiensk, kontrasten mellem den stive englænder og den romantiske franskmand og de skønne billeder fra Toscana med reallyd (så man næsten er der selv) har vi en rigtig god film.

Der er ingen ekstramateriale på blu-ray discen, men undertekster kan vælges på dansk, norsk, svensk og finsk.

http://www.soulmedia.dk

Titel: Mødet i Toscana
Original Titel: Copie Conforme
Premieredato: 17. januar 2012
Instruktør: Abbas Kiarostami
Skuespillere: William Shimell, Juliette Binoche
Spilletid: 106 min.
Selskab: MK2 Productions, BiBi Film og Abbas Kiarostami Productions, Soulmedia, 2011
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...