Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Monkey Man

25. april 2024 af Cüneyt Rakip

5 stjerner Skriv en kommentar

Monkey Man billede

Actionbrag fra Dev Patel, som både spiller og debuterer som instruktør.
Hvis man hungrer efter adrenalin og højt tempo er det oplagt at bruge tid og penge på Monkey Man, som ikke skuffer.

Ek, Do, Teen....

Når man som action-elsker sætter sig i biografen for at se en film hvor der er gang i den fra start til slut, kræver det ikke mange minutter før man har fået tilfredsstillet sine behov, når man ser Monkey Man.

Vi befinder os i Indien, hvor den Oscar nominerede Dev Patel har hovedrollen (Slumdog Millionaire). Dev, som i øvrigt aldrig får et navn i gennem hele filmen, men bliver kaldt Kid, bliver opfostret religiøst, i en familie hvor moderen er i centrum, og abeguden Hanuman, som er legemliggørelsen af mod, krigeregenskaber og loyalitet er retningen for hinduer.

Vi springer frem og tilbage i tiden for at finde ud af, hvad der gør, at Kid er endt med at være så indelukket og fanget af had. Det bliver selvfølgelig afsløret jo længere vi kommer ind i filmen. Der er sket noget i fortiden der gør at han tyr til vold, og træner kampsport i underjordiske, aftalte kampe hvor han tjener penge ved at tabe til sine modstandere.

Alt det er en del af en større plan, for at få økonomiske midler og for at planlægge den ultimative hævntogt.
I sin rejse møder han naturligvis modstand fra forskellige dele af samfundet. Vi bliver mødt af korrupte betjente, underjordiske bander, prostitution, eunukker og meget andet der gør puslespillet endnu sværere at komme i gennem. Kan han ene mand fuldføre missionen, eller får han brug for hjælp fra uventede fronter?

Action-scenerne danner ramme for denne films største styrke, hvor der tydeligvis er hentet kæmpe inspiration fra Hollywood og film som Kill Bill, John Wick serien og ikke mindst den kendte instruktør John Woo. Der bliver leget med følelser og adrenalin fra start til slut, hvor der ikke er det mindste at sætte fingre på Dev Patels instruktør debut.

Man føler rejsen skridt for skridt i den indiske slum, hvor man som europæer og som Hollywood vant, kommer på udebane og føler at det hele bliver klaustrofobisk og usikkert.Kampsport-koreografien er godt opsat, og baglandet i form af Jordan Peele som producer, er stærkt sammensat, og giver seerne hvad de kom efter i de 2 timer filmen varer.

Vi befinder os kun i april måned, men jeg vil sige at det er en action-film der er værd at bruge tid og penge på, i et år hvor der er høje forventninger til genrens kommende Blockbusters.

En vældig underholdt anmelder, altså undertegnede, med en forkærlighed for Dev Patel siden Slumdog Millionaire og Lion, siger at Monkey Man fortjener ros for sin autenticitet, følelse, scener og lynhurtige pace, i den fantasi fyldte verden den foregår i.

Ek, Do, Teen (One, two, three),
FIGHT!

Titel: Monkey Man
Original Titel: Monkey Man
Premieredato: 25. april 2024
Instruktør: Dev Patel
Skuespillere: Dev Patel, Sharito Copley, Pitobash, Vipin Sharma, Sikander Kher
Spilletid: 121 min.
Selskab: Universal Pictures, UIP, 2024
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...