Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mordets melodi

3. juni 2007 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mordets melodi billede

Mordets melodi er noget så specielt som en af de første danske gyserrfilm. Bodil Ipsens klassiker fra 1944 er nu ude på dvd.

Vi befinder os i teatermiljøet. Den talentfulde cabretsangerinde Odette Margot optræder på underholdningsetablisementet ”Eldorado”. En dag finder der et mord sted i byen, hvor indehaveren af marskandiserforretningen findes kvalt. Vidner mener at have hørt en kvinde synge på mordtidspunktet, og sangen kædes sammen med Odettes optræden. Senere myrdes endnu en, og igen fortæller vidner om lyden af sang, lige inden udåden blev begået. Hvis det er den samme sang og den samme stemme, der høres når mordene begås, så må hun nødvendigvis have noget med de frygtelige gerninger at gøre. Det tænker i al fald politimanden Baunsøe, der er sat på sagen.
Samtidig med mordene dukker Odettes tidligere mand op i byen, og han er meget ivrig efter at få hende tilbage. Det huer ham derfor absolut ikke, at den unge belysningsmester Max, også har kastet sin kærlighed på den mystiske sangerinde.
En dag forsøges den elskelige gamle dame, der ejer det hus, Max bor i myrdet. Han når at redde hende i sidste øjeblik, men indser at der ikke er tvivl om at den stemme, han hørte synge inden overfaldet tilhørte hans elskede Odette. Nu går jagten ind på morderen, og på at rense Odettes navn, men er det allerede for sent for ingen kan vide hvor døden rammer næste gang?

Mordets melodi er en fremragende dansk film. Den ville nok ikke skabe hverken gys eller overraskelse hos et moderne publikum, men derfor kan den såmænd sagtens ses alligevel. Naturligvis er skuespillerne, der jo udsprang af en teatertradition, noget affekterede i deres optræden, men det hørere med til perioden. I hovedrollerne ses Poul Reichhardt, Gull-Mai Noren og Angelo Bruun, der hver især gør deres til at få uhyggen til at række ud over lærredet. Såvel lyssætning som klipning er eminent, og der er kræset for detaljerne på trods af tiden begrænsede filmiske virkemidler.
Mordets melodi er instrueret af Bodil Ipsen, og er samlet set et tidligt mesterstykke i filmkunst, der ikke fortjener at blive glemt.

Dvd’en indeholder ikke ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Mordets melodi
Original Titel: Mordets melodi
Premieredato: 22. maj 2007
Instruktør: Bodil Ipsen
Skuespillere: Poul Reichhardt, Gull-Mai Noren, Angelo Bruun
Spilletid: 100 min.
Selskab: Nordisk film, 1944
Genre: Gyser



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...