Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Promosing Young ...
Promosing Young Woman billede

The High Note
Spiral: From The...
Minari
Sjæl
Chaos Walking
Retfærdighedens ...
Lille Sommerfugl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Motorcykel Dagbog (DVD)

20. februar 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Motorcykel Dagbog (DVD) billede

En sand pionéers dannelsesrejse gennem det sydamerikanske kontinent, og hans opdagelse af indre retfærdighed, og hans evne til at samle folk omkring sig, bliver starten på myten og revolutionæren Che!

I starten af 1952 tager to unge medicinstuderende sig ud på den store oplevelsesrejse. Planen er at tilbagelægge 8000 sydamerikansk kontinent på bare 4 måneder, der skulle bringe dem fra Argentina til Peru og Bolivia på en gammel ramponeret motorcykel af mærket Norton 500 med tilnavnet “la poderosa” (den stærke) fra 1939. Den 23-årige Ernesto Guevara De La Serna (Gael Garcia Bernal), der led af astma, og 29-årige Alberto Granado (Rodrigo De La Serna) vil opleve verden, og de kontinent de kun har læst om fra bøger, tager de afsked med familien, og rejser afsted mod et uspoleret spor. Ernesto mangler kun tre fag for at kunne fuldgøre sit lægestudie, og til faderens store fortrydelse, valger sønnen eventyret.
Som den typiske roadmovie går både Ernesto og Alberto gennem en modningsproces og ender som nye mennesker. Alberto der er den livlige og særdeles pigeglad, har som erklæret mål at komme i seng med piger fra alle de byer hvor motorcyklen fører dem. Da den gamle Norton endelig gør alvor af sine tungvædete benzinlungers endeligt, må de foretage deres rejse til fods og blaffe sig frem mod det endelige mål, ruinbyen Macchu Picchu. Deres møde med de fattige indianer, forvandler for alvor Ernesto, da de havner I en lejr for spedalske, og for alvor måp udfolde deres lægekundskaber. Det er her Ernesto for øje på uretfærdigheden, og hans sjæl flammer op, ved mødet med menneskerne, den varme de er omgivet af, og det er formegentlig her at legenden Che Guevara har sit udspræng.

Instruktøren Walter Salles har begået en heltedåd med denne film, der overrasker, og er enestående varm film, om venskab, oplevelser, det smukke kontinent, og drømme der når deres mål. Han har også film som "Central Station" og "Bag Solen" på sin samvittighed!
Salles indgangsvinkel er interessant, hvordan formede en revolutionær som Che sig, at han kom fra et pseudo intellektuelle miljø, til den myte der er skabt omkring ham, og som eksploderede I de frie tredsere og halvfjerser!
Det er en dragende historie om Guevara og Granados eventyrlige rejse, de mennesker de møder, som de ikke kender, men som optager dem som familiemedlemmer, og det storslåede landskab der springer dem i øjnene! Filmen beskæftiger sig slet ike med fænomenet Che, men er fast drejet omkring dagbogerne, og følger dem trofast.
Hovedrollerne som Ernesto og Alberto ses mexicanske Gael Garcia Bernal ("Amores Perros", "...og din mor") og argentinske Rodrigo De La Serna (der er grandfætter til virkelighedens Guevara). Begge skuespillere spiller godt op til hinanden, og er med til at skabe dette mesterværk. En særdeles smuk filmoplevelse, der skal ses!
Ekstra materiale på dvd´en er trailer til filmen, scenevalg og de obligatoriske undertekster.
Desuden er der en ekstra dvd, “Rejsen med Che Guevara”, en dokumentarfilm om hans videre forløb, filmens reele fortsættelse, men mest om filmens idé, hvordan den opstod, hvilke kræfter der ligger bag.
Man følger den virklige Albertto Granado, der stadig lever, og får en kopi af af motorcyklen, de rejste på. Et bevæget øjeblik, da den gamle mand sætter sig op på kværnen.
Dokumentaren flakker mellem klip fra filmen, kommentarer fra de medvirkende, Che´s barndomshjem, og bag optagelserne. Der er ikke en lige linie, men alle brudstykkerne giver et interessant perspektiv, omend et noget forstyrrende helhedsbillede. Men et godt supplement til selve filmen, hvor det må anbefales at se selve filmen først! Go fornøjelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Motorcykeldagbogen
Original Titel: Diarios de motocicleta
Premieredato: 22. februar 2005
Instruktør: Walter Salles
Skuespillere: Gael Garcia Bernal, Rodrigo De La Serna, Mia Maestro, Mercedes Moran, Jorge Chiarella
Spilletid: 128 min.
Selskab: South Fork Pictures/FilmFOur, Sandrew Metronome, 2004
Genre: Adventure
On the road
On the road
Alberto i typisk sydlandsk gestikulatur!
Alberto i typisk sydlandsk gestikulatur!


banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...