Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Lille Afskye...
Den Lille Afskyelige Snemand billede

Terminator: Dark...
Stephen King's D...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

My boy Jack

24. august 2009 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

My boy Jack billede

En families søgen efter en søn, der forsvandt på slagmarken

Den britiske forfatter Rudyard Kipling er først og fremmest kendt for historien om Mowgli og de andre i Junglebogen, hans fortællinger om blandt andet rikki-tiki-tavi og digtene Gungadin og Mandalay. Han bidrog til litteraturen med adskillige værker, men var samtidig yderst aktiv på den politiske scene i England. Han var en glødende imperialist, og talte for at når nu England havde så mange kolonier, så var det også nationens pligt at beskytte disse underudviklede lande – både mod omverdenen, men også mod sig selv.

I 1915 mister han sin søn John i første verdenskrig. Om det skriver han digtet My Boy Jack, hvis omstændigheder mange år senere bliver til et skuespil og senere en tv-film. Den sidste er netop udkommet på dvd.

Den unge John Kipling har et brændende ønske om at komme i flåden og blive officer. Har blot ét problem – han er blind som en flagermus uden sine briller, og bliver forkastet af både søværnet og hæren, der ikke kan bruge en mand, der har sådan et handicap. Da første verdenskrig bryder ud, taler hans far om hvorledes det er en enhver ung mands pligt at melde sig til hæren, og kæmpe for sit land. Noget der kun sætter endnu mere gang i unge Johns lyst til at komme i hæren. Meget mod sin hustru og datters ønske trækker Rudyard i trådene, snakker med sine indflydelsesrige venner, og det ender med at John kommer i hæren alligevel. Her får han sin egen deling, og bliver snart sendt i krig i Frankrig.

Daniel Radcliffe, der jo nok mest er kendt for sin rolle som Harry Potter, spiller den unge John, der så inderligt ønsker at komme i krig. Han hører heldigvis til den gruppe af ungdomsstjerner, der tilfældigvis godt kan spille skuespil, og han er aldeles fremragende som den unge idealist.
Filmen bæres først og fremmest af David Haig, der ud over at ligne Rudyard Kipling utroligt meget, leverer en glødende indsats i portrættet af forfatteren.

My Boy Jack er en fin lille film, der skildrer hvorledes ord om hæder og ære for fædrelandet, pludselig klinger hult, når det er ens egen søn, der ligger i mudderet i skyttegraven og kuglerne flyver om ørene på ham. Den skildrer en families desperate håb og søgen efter den forsvundne søn. Hvordan kan man leve med, at det er en selv, der har fået sendt ham af sted?

SF/Fox.

Titel: My Boy Jack
Original Titel: My Boy Jack
Premieredato: 18. august 2009
Instruktør: Brian Kirk
Skuespillere: David Haig, Daniel Radcliffe, Kim Cattral
Spilletid: 94 min.
Selskab: SF-film, 2009
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Zombieland: Doub...
First Love
Doctor Sleep
Love Child
En Splittet Familie
Le Mans '66
Critters Attack!
Bloodline
iHuman
JagtsæsonKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...