Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

My summer of love

27. september 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

My summer of love billede

En smuk fortalt udviklingshistorie der tager udgangspunkt i 2 pigers sommereventyr i det smukke engelske landskab. Flot fortalt historie og stort skuespil gør den absolut seværdig.

Det er sommer, og der er ikke meget at lave i Yorkshire for de to teenagepiger Mona (Nathalie Press ) og Tamsin ( Emily Blunt ). De kender ikke hinanden, og da de mødes, er der bestemt heller ikke umiddelbart lagt i ovnen til venskab. Tamsin er en lidt forfinet overklassepige, der er både eksotisk og forførende. Monas familie kommer fra samfundets lavere sociale lag og længes efter at prøve noget nyt der strækker sig ud over hverdagens til tider triste timer. Men som sommeren skrider frem, finder de to piger sammen i et fællesskab, som bliver mere og mere intimt. Som hinandens totale modsætninger er de først reserverede da de mødes, men køligheden bliver snart til gensidig fascination og tiltrækning. For Mona synes Tamsin at være vejen væk – men i takt med, at de selv har svært ved at sætte grænser, trues pigernes kompromisløse forhold af omgivelsernes normer.
”Vi skal aldrig skilles”, siger Tamsin til Mona, men kærligheden er som bekendt lunefuld, og som i livet er der heller ikke garanti på noget her.
De to pigers føelser sættes på mange prøver og ikke mindst Monas broder der er løsladt fra fængslet, og nu er i gang med at rejse en stor menighed i området får indflydelse på pigernes hverdag.

Instruktøren Pawel Pawlikowski er født i 1957 og er fra Polen. Han har før været instruktør på film som Twolkers fra 1998, Stringer, også fra 1998 og Last ressort fra 2000. I skrivende stund er han ved at lægge sidste hånd på filmen The restraint of beasts.

Skuespillet er godt og som publikum føler man med de 2 piger og glædes over deres oplevelser på godt og ondt. Det er overbevisende og troværdigt hele vejen igennem.
Emily Blunt der i My Summer of love levere en kraftfuld præstation kan også nydes i en mindre rolle i The Devil Wears Prada.

Noget på hjerte” er et nyt koncept for dig, som elsker at se en god film, der har noget at byde på. Konceptet er skræddersyet til dig, som ikke kommer i biografen så tit eller som kan have svært ved at finde filmperlerne på hylden i videobutikkerne. Hver måned sender vi to ”Noget på hjerte-film” på gaden. My summer of love er en af dem.

’My Summer of Love’ har vundet et hav af internationale priser, bl.a. bedste britiske film og blev nomineret til European Film Awards som bedste film.

My summer of love er en smukt fortalt udviklingshistorie der ikke går på kompromis med noget. De vilde og løsslupne føelser får frit løb og de to pigers erotiske besættelse af hinanden skildres lige til og uden løftede pegefingre. Derfor virker det så rigtigt og ægte. Filmens replikker er skarpt skrevet og historien stramt fortalt så man på intet tidspunkt bliver revet ud af fokus filmen drejer omkring.
De mange flotte og sanseligt optagede billeder leder tankerne hen på blandt andet Peter Jacksons film Heavenly Creatures, der berører nogle af de samme temaer som My summer of love gør.

Instruktøren Pawel Pawlikowski, har en fin fornemmelse for sine karakterer og vi er ikke langt i historien før man sidder med en fornemmelse af, at man kender personerne rigtigt godt. Det er en stor evne at have som instruktør og man kan håbe at vi i Danmark får flere muligheder for at se Pawels film. Indtil da kan vi i hvert fald nyde det lille, men stærke mesterværk han har begået med My summer of love.

Læs i øvrigt biografanmeldelsen andet sted på hjemmesiden.

Der er et kommentarspor med instruktøren at finde på denne udgivelse. Pawel fortæller i et roligt tempo om tilblivelsen af filmen og komme rblandt andet ind på hvordan han har ladet sig inspirere til nogle af scenerne ud fra en location eller et specielt landskab. Blandt andet scenen i lynget hvor de to piger ligger og snakker er spontant optaget fordi Pawel gerne ville bruge det smukke landskab til noget.

Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6 mulige.

Lydformat: Dolby Digital Surround 5.1

Billedformat: 1.85:1 Widescreen 16:9

Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.

Filmen er venligst udlånt af SF-Film.

Titel: My summer of love
Original Titel: My summer of love
Premieredato: 26. september 2006
Instruktør: Pawel Pawlikowski.
Skuespillere: Nathalie Press, Emily Blunt, Paddy Considine, Dean Andrews.
Spilletid: 83 min.
Selskab: BBC-Films. 2004.
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...