Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mysteriet om Hr. Link

30. maj 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Mysteriet om Hr. Link billede

“Mysteriet om Hr. Link” er en behagelig og dejlig overraskelse, som både kan nydes af børn og voksne.

Animationsselskabet Laika har haft stor succes med deres stop-motion filmprojekter. Først udkom den mærkværdige ”Coraline”, der også fik en oscarnominering efterfulgt af den mystiske og uhyggelige ”Kubo”. Nu har Laika tilføjet en ny klassiker til deres samling, og filmen om den firnurlige Hr. Link og Sir Lionel er meget charmerende.

Vilde væsner og fabeldyr
Sir Lionel ( Jens Jacob Tychsen) bestræber sig efter at finde beviser på diverse fabeldyr og myter. Derfor vil han gerne være med i den eksklusive Optimaternes Klub, men han må først bevise at den legendariske Sasquatch findes. Han begiver sig derfor til USA, og finder overraskende nok denne Sasquatch, som han giver navnet Hr.Link ( Pilou Asbæk). Hr. Link har dog sine egne planer. Han vil meget gerne finde sine slægtninge i Himalaya, da han belemres af ensomhed. Derfor begiver disse to sig ud på et eventyr rundt omkring jorden, men faren og fjenderne ligger på lur.

Sjov og charmerende
Den danske synkronisering fungerer rigtig fornuftig, og Pilou Asbæk er yderst charmerende, som den sjove og særdeles uvidende Hr.Link. Men det er Jens Jacob Tychsens fortolkning af den egoistiske og ambitiøse opdagelsesrejsende, der stjæler billedet. Han er både humoristisk, men hans arrogance gør ham ligeså uvidende som Hr. Link. Derfor fungerer dette makkerpar særlig godt. Og samtidig får de også hjælp af den handlingskraftige, Adelina, der sørger for at holde sammen på dem alle. Der er rigtig god kemi imellem hovedkarakterene, og dette gør denne film rigtig sjov. Især Hr. Link og hans manglede evne på at forstå metaforer og sarkasme er særdeles morsomt.

Fin og vigtig tematik
Som sådan er der intet nyt i det tematiske i denne film, hvilket derfor kan fremstå lidt som klichéer. Men tematikken er dog alligevel vigtig. Især for børn at høre. At man gerne vil høre til et sted, og tror at man skal opnå noget stort for at føle sig værdig er bestemt genkendeligt hos mange, og derfor er det en fin pointe at inddrage. Animationen er naturligvis helt i top, som alle de andre filmproduktioner fra Laika, hvor alt lige fra scenografien til kostumerne er nøje gennemtænkt. Og igen, så er den bare utrolig sjov!

”Mysteriet om Hr.Link” er underholdende, charmerende og humoristisk. De danske stemmer gør det fantastisk og man sidder med et stort smil på læben. Filmen forbeholder sig sandsynligvis mest til det yngste publikum, men derfor vil de voksne også få et godt grin.

Titel: Mysteriet om Hr. Link
Original Titel: Missing Link
Premieredato: 30. maj 2019
Instruktør: Chris Butler
Skuespillere: Jens Jacob Tychsen, Pilou Asbæk, Sebastian Klein, Ulf Pilgaard, Bubber, Danica Curcic
Spilletid: 95 min.
Selskab: Laika, UIP, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...