Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Når Noget Slutter

29. juni 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Når Noget Slutter billede

Jim Broadbent demonstrerer i "Når Noget Slutter" sit enorme talent og sin imponerende alsidighed i dette velspillede drama, der er bygget på Julian Barnes' roman fra 2011, "The Sense of an Ending".

68-årige Jim Broadbent er en af de der talentfulde skuespillere, der hører til på min liste over dem, der slet ikke får nok anerkendelse af den ene eller den anden grund. Det er en liste, der igennem tidens løb blot vokser sig større og større, jo flere film jeg får set og anmeldt. John Noble, Bill Nighy, Sam Rockwell, Maria Bello, Greg Kinnear, Ed Harris og selvfølgelig Jim Broadbent, for bare at nævne et par stykker. Det er skuespillere som disse, der ofte formår at sætte et mindeværdigt aftryk med deres karakterer, så man husker dem og kan genkende dem i andre roller. For mig vil Jim Broadbent f.eks. altid være Professor Schnobbevom fra Harry Potter filmene. Men i "Når Noget Slutter" skinner han for alvor igennem med blændende skuespil.

Pensionist og fraskilt
Tony lever et stille og ensomt liv som pensionist og antik-kamerasælger. Han er fraskilt, men finder glæde ved at hjælpe sin datter igennem hendes graviditet. Da han en dag får besked om, at den nyligt afdøde mor til hans universitetskæreste, Veronica, har efterladt ham en dagbog, bliver Tony tvunget til at gøre op med fortiden. Dagbogen tilhørte nemlig Adrian, som var Tony's bedste ven på universitetet, men som senere blev kæreste med Veronica. I stedet for dagbogen, får Tony et gammelt brev, som han ikke kan huske til at starte med, men som sidenhen vækker minder, der indeholder svigt, ulykkelig kærlighed, knuste hjerter og fortrydelse. Spørgsmålet er bare, om Tony er klar til at tage ansvar for de konsekvenser, som han var skyld i for så lang tid siden, eller om det er for sent for ham.Livsbekræftende og opløftende
"Når Noget Slutter" er et livsbekræftende og opløftende drama, der med godt skuespil og en god historie, danner rammen om en dejligt sympatisk film. Kemien imellem skuespillerne flyder over, især den som Jim Broadbent og Charlotte Rampling deler i scenerne med hinanden. For det er netop skuespillet, der hæver filmens niveau betydeligt. Historien bliver en smule rodet fortalt undervejs, og mysteriet om dagbogen bliver lidt for sløret til, at man i sidste ende tænker for meget over det. Men så er der andre ting at glæde sig over. Netop at Jim Broadbent endelig får lov til at skinne helt og aldeles igennem med hans vidunderlige skuespil. Samtidig er der, selvom der også er alvorlige scener med i filmen, en fin humoristisk tone (igen er det takket være Broadbents karisma), og det klæder filmen ikke at blive for sentimental.

Fremragende skuespil og soundtrack
Musikken står Max Richter for (The Leftovers, 2014-2017), og han er en af mine absolut yndlingskomponister. Han stod ligeledes for musikken i åbnings - og slutsekvensen i den mesterlige Sci-fi film, The Arrival (2016). Og han er generelt en yderst talentfuld herre, som forhåbentlig kun får flere og flere tilbud på hånden. Musikken skaber en rørende stemning, specielt i scenerne, hvor Tony hjælper hans datter igennem hendes graviditet.

"Når Noget Slutter" er en fin og ofte rørende lille film, der klart er en tur værd i biografen, ikke mindst på grund af Jim Broadbents store tilstedeværelse og det generelt fremragende skuespil.

Titel: Når Noget Slutter
Original Titel: The Sense of an Ending
Premieredato: 29. juni 2017
Instruktør: Ritesh Batra
Skuespillere: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Harriet Walter, Matthew Goode, Michelle Dockery
Spilletid: 108 min.
Selskab: Lionsgate, CBS Film, 2017
Genre: Drama , Familie , Romantik
Link: http://www.imdb.com/title/tt4827986/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...