Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Nat uden nåde

5. september 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Nat uden nåde billede

Nat uden nåde er en fin lille psykologisk thriller, med en ung og altid velspillende Marlon Brandon i en af de bærende roller.

En ung kvinde (Pamela Franklin), ankommer til lufthavnen i Paris. Her bliver hun hentet af en blond Chauffør, Bud (Marlon Brandon). Lidt efter sætter en mystisk passager, Leer (Richard Boone) sig ind i bilen, og det går op for pigen at hun er blevet kidnappet. Hendes far er rig forretningsmand og banden forlanger en klækkelig løsesum for hans datter. Hun holdes fanget i et sommerhus ved havet hvor også en mere venlig mand (Jess) og hans søster Vi (Rita Monroe) befinder sig. Alle forsikre hende at hun vil blive behandlet godt. Desværre er det ikke alle der er enige om dette. Det nyeste medlem af banden Leer, er ondskabsfuld og sadistisk og ser enhver chance for at gøre deres fange ondt. Dette giver interne stridigheder i gruppen, med Ler på den ene side og den mere moralske Bud på den anden.
Planen de har udtænkt er snedig, og kan nærmest ikke gå galt, men hvad de ikke havde forventet var at en af bandens medlemmer vender sig imod dem og skaber ubalance i det hele. Inden natten er omme er der sket frygtelige ting i det ellers så fredelige sommerhus, og dem der overlever vil huske tilbage på en nat uden nåde.

Nat uden nåde er baseret på en historie: The Snatchers, af forfatteren Lionel White. Der har været flere instruktører der gerne ville have lavet filmen inden Hubert Cornfield kom til. Blandt ville Stanley Kubrick gerne indspille den.

Nat uden nåde er en speciel oplevelse der med sin melankolske og rolige stemning fanger en fra start til slut. Den er ikke som andre kriminalfilm fra dens tid, selvom den stadigvæk bærer mange af krimminal historiens karakter-træk. Historien bliver fortalt i et roligt og til tider næsten langsomt tempo. Der bliver lagt meget vægt på de forskellige karakterer, og deres forhold til hinanden. Dette giver et fint psykologisk træk til historien, og gør at den er seværdig også efter flere gennemsyn. De meget flotte og altid gennemtænkte billeder bliver ledsaget af et hypnotisk og melankolsk jazz soundtrack der passer perfekt til stilen.

Nat uden nåde er et lille stilsikkert mesterværk der må ses hvis du er fan af thriller/krimi genren. Dejligt at se at AWE endnu engang trækker en glemt perle op fra den støvede hat.

Ekstramateriale.

Biografier og Trivia om Marlon Brandon.
Trivia om filmen og dens tilblivelse.
Slideshow med billeder fra filmen.
Det er også muligt at se den originale trailer til filmen, og nyde et trailershow med smagsprøver til andre udgivelser fra Another World Entertainment.

Ekstramaterialet er lidt tyndt og får derfor kun 2 ud af 6 mulige stjerner.

Kopien er flot overført og står flot. Billedet er gengivet i dets oprindelige widescreen format 1.85:1, og lyden er Dolby Digital.

Nat uden nåde kan se med Danske, Norske, Svenske eller Finske undertekster.

Filmen er venligst udlånt af Voices Music & Entertainment.

Titel: Nat uden nåde.
Original Titel: The Night of the following day.
Premieredato: 28. august 2008
Instruktør: Hubert Cornfield.
Skuespillere: Marlon Brandon, Richard Boone, Pamela Franklin, Rita Moreno.
Spilletid: 90 min.
Selskab: 1969
Genre: Krimi



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...