Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Twisters


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Natural Selection

18. oktober 2012 af Rune Bruun Madsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Natural Selection billede

Kristen mor og kriminel søn på komisk dannelsesrejse

Robbie Pickerings debutfilm Natural Selection var det store trumfkort på SXSW Film Festival i 2011, hvor filmen blandt andet vandt juryens store pris og publikumsprisen.

Filmen kan overordnet kategoriseres som en indie-roadmovie, der bevæger sig på fartstriberne mellem komedien og dramaet. En alvorstung fortælling om ægteskab, moral og religion, malet med satiriske penselstrøg.

Hjerneblødning på spermklinikken
Linda og hendes mand, Abe, lever en ren og kristen forstadstilværelse i Texas. Linda er infertil, og da Abe betragter det som en synd at dyrke sex med andre formål end at føre slægten videre, har det midaldrende par tilbragt et kvart århundrede i hver sin ende af dobbeltsengen.

Uheldigvis får Abe pludselig en hjerneblødning. På den lokale spermdonationsklinik. Med en nonnefilm, der ikke er for sarte sjæle, rullende i forgrunden. Linda har indtil nu intet vidst om sin mands dobbeltliv som donor. ”Er han kommet her længe?” spørger hun fortvivlet på klinikken efter hans hjerneblødning. ”Det ved jeg ikke, jeg har kun arbejdet her siden 1988,” svarer en ansat nøgternt.

Chokeret og frustreret drager Linda af sted mod Florida, dels som en flugt fra den tilværelse, der netop er kollapset, dels for at finde den unge mand, Raymond, der muligvis er det levende resultat af Abes gavmilde donationer.

Raymond viser sig at være en småkriminel junkie, der netop er flygtet fra fængslet i en plæneklipperpose. Han har politiet i hælene, så Lindas redningsmission er kærkommen.

Odd couple på landevejs-odyssé
Linda og Raymond begynder en forkvaklet odyssé gennem sydstaternes bibelbælte. For Linda bliver turen en dannelsesrejse, hvor hendes strenge moralske kodeks må tages til revurdering. For Raymond åbner turen muligheden for et mere stuerent liv. I krydsfeltet mødes det umage par i en række både kiksede, kærlige og kaotiske situationer.

Resultatet er en roadmovie med afkørsler til både lavpandet slapstick-humor og hjerteknusende konfrontationer. Mens kilometertælleren tikker, fødes en bizar energi mellem den seksuelt undertrykte husmor og den omsorgssvigtede flugtfange. Turen tager nogle gevaldige krumspring, der ikke skal afsløres i detaljer.

Genremæssig forvirring
Natural Selections største hæmsko er den genremæssige desorientering. Filmen bevæger sig i et fortumlet grænseland mellem (lav)komik og højspændt drama, hvor ingen af delene for alvor tager styringen. Af og til føles det tilnærmelsesvist som om, at de fjollede optrin mellem Linda og Raymond kamuflerer, ja ligefrem eroderer historiens alvor og den forsigtige kritik af et fundamentalistisk trossamfund, der er filmens rygrad.

Når det er sagt, leverer Rachel Harris en fantastisk præstation som husmoderen, der må tage sit liv til revision. Bag hendes dynejakke og kejtede briller anes hele tiden den ungdommelige skønhed og vildskab, som den konservative livsstil fik tæmmet for mange år siden. Det er formentlig en skuespiller, vi kommer til at se meget mere til.

Desuden ledsages køreturen af et vidunderligt og varieret soundtrack, der er med til at cementere Robbie Pickerings debutfilm som et interessant bekendtskab. Interessant, men ikke uforglemmelig.

Titel: Natural Selection
Original Titel: Natural Selection
Premieredato: 18. oktober 2012
Instruktør: Robbie Pickering
Skuespillere: Rachel Harris, Jon Gries, Matt O'Leary, John Diehl
Spilletid: 90 min.
Selskab: Best Medicine Productions, The Cinema Guild, 2011
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.naturalselectionthemovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...