Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Nazilægens Frontludere

28. april 2014 af Teddy Tofte

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Nazilægens Frontludere billede

Hun-djævler på den erotiske krigssti!

”Nazilægens Frontludere” er bygget på en roman af Karl-Heinz Helms-Liesenhoff. Ja, jeg ved, hvad du tænker: en nazisploitation-film er bygget på en bog??? Jeg har selv svært ved at tro det, men det er sandt. Måske er det derfor, at der ikke er så meget sleaze og splat med, som man kunne forvente af en exploitation-film fra 70’erne. Hvad der er typisk med denne specifikke undergenre er, at historien enten foregår i en koncentrationslejr (såsom ”Ilsa”-filmene) eller at kvinderne bliver tvungent ud i prostitution af nazisterne (såsom ”Saloon Kitty”). Men der var en håndfuld andre film i samme boldgade, der tog historien i en anden retning og var knap så voldsomme. ”Nazilægens Frontludere” er én af dem, instrueret af Erwin C. Dietrich.

Hvad der er mest underlig ved denne film er manglen på det lille glimt i øjet, der gør nar ad nazisterne. Et træk der er typisk for nazisploitation-genren. Den viser ganske kort, hvor hæslig krig kan være, men den gør det set fra de tyske soldaters synsvinkel. Eller rettere via de kvindelige tyske rekrutters synsvinkel. Filmen er ikke særlig kritisk over for det tyske naziregime, som ellers er meningen med denne genre. Faktisk er den meget dramatisk, men formår i sidste ende at have nok nøgne kvinder, imbecile nazister og blod med, at den kan kaldes for en del af nazisploitation.

Filmen følger et dusin unge kvinder, som melder sig til militæret for at kæmpe for deres fædreland. Deres eneste krav er, at de bliver sendt til den russiske front. Det er fordi, de har været i lag med alle de lokale mænd og er på udkig efter friskt kød. Selv nazi-officererne er chokeret over deres opførsel, da de udgør den liderligste militærenhed nogensinde set på de tyske græsmarker. Men for at booste hærens morale får kvinderne deres ønske og bliver lukket ud til de nye tyske soldater.

Hvem er så denne nazilæge, som titlen omtaler? Han bliver kastet ind i midten af al virvaret. Han og hans døtre bliver også sendt til fronten som straf, fordi han er lidt for villig til at fritage kvinderne for tjeneste. Da han bliver opdaget, er han og hans døtre virkelig på røven. De bliver tvunget ud i krigens rædsler og misbrugt af deres egne soldater. Hvis filmskaberne havde fjernet nøgenheden, kunne filmen med god samvittighed have været et, om end svagt, krigsdrama.

Så forvent ikke noget i samme liga som ”Ilsa” eller ”SS Hell Camp”, ellers vil du blive skuffet. Men du kan sagtens regne med en film, som er flot filmet og som har en underlig, decideret dum historie. Nøgenhed af det kvindelige køn er der masser af. Der er også op til flere krigsscener til stede, som er imponerende lavet. Filmen kan føles lidt langtrukken her og der, men alt i alt er der nok sleaze i filmen til at tilfredsstille fans af genren og softcore-elskere.

Ekstramateriale: Som med andre titler fra Another World Entertainment er der en trailer fra filmen. Derudover trailershow fra andre titler i AWE’s katalog og et slideshow med billeder fra filmen. Ekstramaterialet får 2 stjerner, fordi det er relevant og bedre end intet ekstramateriale.

Tekniske oplysninger: 96 min., engelsk dolby digital 2.0, danske/norske/svenske/finske undertekster, 16:9 full frame, udgivelsesår: 1973, genre: sexploitation.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Nazilægens Frontludere
Original Titel: Eine armee Gretchen
Premieredato: 20. april 2014
Instruktør: Erwin C Dietrich
Skuespillere: Birgit Bergen, Elisabeth Felchner, Renate Kasché
Spilletid: 96 min.
Selskab: Another World Entertainment, 1973
Genre: Action , Andet , Drama , Humor , Krigbanner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...