Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Nessers Van Veeteren- Sagen G

4. marts 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Nessers Van Veeteren- Sagen G billede

Den eneste uopklarede sag for veteranen og pensionisten Van Veeteren, dukker uventet op til overfladen igen. En kold morder er sandsynlivis på banen igen!

Seks film har foreløbigt fundet deres vej fra Håkon Nesser´s succesromaner, og denne er instrueret af Rickard Petrelius, som også stod bag “Münster´s Sag”.

En såkaldt hustrumorder Jaan G. Hennon (Dag Malmberg), efterlader sin kone Barbara (Nadja Weiss) i deres pool, med en blodpøl under sig. Hun skulle være sprunget i tidligt på natten, og uheldigvis ikke at have ressoneret over at den muligvis kunne være tømt for vand. Alt peger på at det ikke er selvmord, liget er groft forslået til uigenkendelighed i ansigtet, hvilket tyder på mishandling før faldet. Men hustruen Barbara havde givet sit mand et alibi, da en detektiv blev hyret til opgaven at skygge Jaan, som samme nat befandt sig i byen.
Han har tidligere arvet fra en rig hustru, hvis død også står som uopklaret, og Barbaras bortgang giver en lykkelig udbetaling fra forsikringsselskabet på to millioner svenske kroner. Veeteren må pinefuld lade sagen frafalde. Den hidtil eneste uopklarede i rækken.

Syv år senere, Nessers er gået på en light pension, og arbejder i sit eget bog antikvariat. En dag bimler den lille dørklokke, og detektivens datter beder indtrængende Veeteren om at finde hendes far, der nu er forsvundet, og som skulle være i besiddelse af særdeles afgørende beviser i den uopklarede sag.
Veeteren er igen på politiarbejde, men må pænt holde sig i baggrunden af sine afløsere i politikorpset Eva Moreno (Eva Rexed) og Münster (Thomas Hanzon), og chefen for efterforskningen DeKlerkk (Ulf Friberg). Men da sagen tager en uventet drejning arbejder Veeteren igen på egen hånd, uden for politiets beskyttelse!

”Sagen G”, er den svageste i sin personskildring i krimiserien, der er ikke samme bid og nerve over historien, men en ganske god og overraskende slutning gør den alligevel seværdig.
Det er samme fiktive by ”Maardam” der danne skueplads for ulovlighederne, og samme struktur som det er set i de andre film fra serien, med en ofte lettere emsig Veeteren, den evige politimand, der må bistå med sin viden. I denne film er det acceptabelt, da hans søn er involveret, og blev ført ind i det kriminelle miljø, og derfor er der også motiv som hævn, der driver ham gennem opklaringen.
Opklaring: Tre stjerner tæt på de fire!

Intet bonusmateriale på dvd´en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Nessers Van Veeteren- Sagen G
Original Titel: Fallet G
Premieredato: 30. januar 2007
Instruktør: Rickard Petrelius
Skuespillere: Sven Wollter, Thomas Hanzon, Eva Rexed, Dag Malmberg, Nadja Weiss, Chatarina Larsson, Frida Westerdahl
Spilletid: 90 min.
Selskab: SF/TV2/Gotlands Filmfond/2005
Genre: Krimi
Link: http://www.vanveeteren.se


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...